Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2015

Οι δηλώσεις Τσίπρα στο «Bloomberg»...

Εικόνα
... μια στο καρφί και μια στο πέταλο ή οι γνωστές ΣΥΡΙΖΑιϊκες κωλοτούμπες.
«Η διαβούλευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας μόλις ξεκίνησε. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις,είμαι απολύτως βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Καμιά πλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμε μονομερώς στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ.
Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου …

Γιατί χαίρεται ο Φαήλος και χαμογελάει ΣΥΡΙΖΑίοι;

Εικόνα
Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το μπλογκ fadomduck2.blogspot.gr

Ξαναδείτε το βίντεο

Εικόνα
Δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβ 2014
Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΕΒ
Το θυμήθηκα  με αφορμή την  συγχαρητήρια επιστολή του ΣΕΒ στη...νέα κυβέρνηση

Περί τιμής

Εικόνα

Η πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα

Μηνύματα με ... σημασία 2

Εικόνα

Μηνύματα με ... σημασία 1

Εικόνα

Κάτι ξέρει η Άγκελα Μέρκελ...

Εικόνα
Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένη ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας θα συνεργασθεί με τις άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εάν κερδίσει τις εκλογές την επόμενη Κυριακή, και ότι θα περιορίζει τις απαιτήσεις που τον έφεραν σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης. Με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η Μέρκελ τον θεωρεί ως τον τύπο του πολιτικού που θα γινόταν πιο πραγματιστής μετά την ανάληψη της εξουσίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Τα περιθώρια για τη χαλάρωση των όρων των δανείων διάσωσης που δόθηκαν στην Ελλάδα περιορίζονται από τη συμφωνία της ΕΕ το 2012, η οποία μειώνει τα περιθώρια χειρισμών της όποιας κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα, δήλωσε άλλος αξιωματούχος. Η άποψη αυτή της Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση με την προεκλογική ρητορική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, …

Μην περιμένετε μέτρα ανακούφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παραδείγματα από το χώρο της Παιδείας

Στο άμεσο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως παρουσιάστηκε το Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και στις αρχές του Γενάρη στην Αθήνα, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη Παιδεία ή εκπαίδευση. Δεν υπάρχει ούτε μια δέσμευση για άμεσα μέτρα βελτίωσης της εικόνας στα σχολεία ή τα ΑΕΙ, ούτε κουβέντα για μια στάλα ενίσχυση της χρηματοδότησης ή ανάκλησης των περικοπών που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί για την Παιδεία τα τελευταία χρόνια και τις συνέπειες αυτών των περικοπών τις λούζονται οι λαϊκές οικογένειες. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Είναι γνωστό ότι ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, μετά το πλήθος των αποχωρήσεων, των συνταξιοδοτήσεων και των διαθεσιμοτήτων, παράλληλα με τους μηδενικούς διορισμούς, τα σχολεία στενάζουν από τα κενά των εκπαιδευτικών. Τι υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα; Πολύ απλά ότι τα κενά θα παραμείνουν. Τα σχολεία θα συνεχίζουν να υπολειτουργούν όπως και τώρα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά και τη…

 Το πρώτο SPOT της ΚΝΕ για τις εκλογές

H..."ελπίδα" έρχεται με το τρένο του ΠΑΣΟΚ

Εικόνα
Τη συγκριμένη αφίσσα την είδα στο   facebook   δημοσιευμένη από τον  "Aris Stathopoulos"

Mην ξεχνάς ....

Εικόνα

Προεκλογικοί προβληματισμοί

Ο πατέρας μου ήταν αριστερός.
Την δεκαετία του '50 ψήφισε ΕΔΑ. Μετά ψήφισε μια φορά Συναγερμό, λόγω του μπατζανάκη του. Την δεκαετία του '60 ψήφιζε την Ένωση Κέντρουγια να μην έρθειη ΕΡΕ. Επί χούντας ήταν ευχαριστημένος γιατίγλιτώσαμε τουλάχιστον τις ταραχές,έλεγε. Στην μεταπολίτευση ψήφισε Καραμανλή,για να μην ξανάρθειη χούντα. Αργότερα Πασόκ,για να φύγειη ΝΔ. "Οι κομμουνιστέςδεν βγαίνουν", έλεγε. Έπειτα... πέθανε.
Εγώ έχω κληρονομήσει την πολιτική του οξυδέρκεια(έτσι μου το είπε ο Σήφης).Πρόλαβα και ψήφισα μια φορά ΝΔ.Μετά ψήφιζα Πασόκ (όχι τότε που έλεγε έξω απ' την ΕΟΚ, γιατί αγριευόμουν),για να μη βγειη ΝΔ. Τώρα ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ,για να μην βγουνΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να μείνουμε και στην ΕΕ. Οι κομμουνιστές,έτσι κι αλλιώς δεν βγαίνουν...-Και τι περιμένεις μωρή μαλακισμένη, να βγουν με καταβολάδες οι κομμουνιστές, αφού δεν τους ψηφίζεις;μου είπε ο ξάδερφός μου ο Σήφης.Αλλά αυτός απεργεί και τρέχει στις διαδηλώσεις.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάθε τόσο αλλ…

Γιατί καλλιεργούν «τρομοφοβία» με την οικονομία;

«Σε περίοδο έντονων πιέσεων και επανόδου της αβεβαιότητας εισήλθε η ελληνική οικονομία μετά τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», έγραφε η «Καθημερινή» στις 30/12/2014, και συνέχιζε: «Με τα σημερινά δεδομένα, υπάρχουν πλέον τέσσερις σημαντικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία: 1. Ισχνή ανάκαμψη ή και επιστροφή στην ύφεση. Η αμφισβήτηση που υπάρχει από τους επενδυτές δημιουργεί τις συνθήκες για να υπάρξει μία απλώς ισχνή ανάκαμψη, όπως και φέτος ή στο χειρότερο σενάριο επιστροφή στην ύφεση. 2. Στάση πληρωμών από τους φορολογουμένους. Κάτι τέτοιο θα θέσει υπό ασφυκτική πίεση τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 3. Φυγή επενδύσεων. Πολλοί επενδυτές έχουν καταστήσει σαφές ότι θα "παγώσουν" τα επενδυτικά τους σχέδια (...) Ο κίνδυνος να φύγουν ή να μην έρθουν επενδυτές είναι υπαρκτός. 4. Επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Χόρτασε ο λαός μας από "θυσίες" και "σωτήρες"

Μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Χόρτασε ο λαός μας από "θυσίες" και "σωτήρες". Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν. Όλοι τους μιλούν για την "επόμενη μέρα", καλλιεργώντας ψεύτικες προσδοκίες στο λαό ότι αυτή η επόμενη μέρα, θα' ναι καλύτερη μέρα για το λαό. Όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα -με κυβερνητική εναλλαγή, με παράταση ή όχι του μνημονίου, με παραμονή ή όχι της τρόικας- θα είναι εδώ παρόντες οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού, τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας, και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό το δρόμο.

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο στους πιστούς της αστικής διαχείρισης

Εικόνα
Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων που σε ένα βαθμό θα καθορίσει και τη ...διανομή θέσεων μετεκλογικά στα πόστα του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει, μονοπωλεί τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αμέσως μετά θα δώσει τη σκυτάλη στο Διαρκές Συνέδριο για να επικυρώσει τις αποφάσεις της. Το ναυάγιο της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, παρότι καμία απ' τις δύο πλευρές δεν κλείνει εντελώς τις πόρτες, φαίνεται να ικανοποίησε τη μειοψηφία, ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται ανένδοτος σε ότι αφορά στη συνεργασία με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη, αλλά και οι Βουδούρης - Παραστατίδης. Παρεμβαίνοντας στις εργασίες της ΚΕ για το ζήτημα των συμμαχιών, ο Αλ. Τσίπρας τις παρουσίασε σαν όρο για την ανάληψη της αστικής διαχείρισης απ' το κόμμα τους. Την ώρα μάλιστα που τα πάρε δώσε μεταξύ των δυνάμεων της διαχείρισης αποκαλύπτουν την κοινή στρατηγική βάση που τους συνδέει, της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερό…

Μουσική περιγραφή της κινητικότητας του πολιτικού σκηνικού

Ε, δε νομίζω πως μπορείτε να βρείτε πιο ταιριαστή περιγραφή από αυτή. Με μια μικρή αλλαγή των ονομάτων  , η κατάσταση είναι ακριβώς έτσι. Και ο όπως είχε πει κάποτε και ο Κύρκος "όλοι πλην Λακεδαιμονίων" , συμμετέχουν σε αυτή την απίστευτη γελοιότητα που ονομάζεται αστικό πολιτικό σκηνικό.