Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πως "για το μέλλον θα δούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα και θα πράξουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι"!
Το μέλλον ήρθε και έφερε νέο πετσόκομμα στις συντάξεις με μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,2 δισ. ευρώ δηλαδή ποσοστιαία μείωση κατά 12%.
Η κυβέρνηση που με υποσχέσεις διαλαλεί το τέλος των μνημονίων και αναφέρεται με ενθουσιασμό στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, δείχνει στην πράξη τι εννοεί με τις λέξεις «ανάπτυξη» και «κανονικότητα». Νέες μειώσεις, νέος σφαγιασμός, καμία κατάργηση αντιασφαλιστικού-αντεργατικού νόμου, καμία αναπλήρωση των απωλειών!
Το ΠΑΜΕ είχε ενημερώσει από νωρίς πως ο ανταγωνισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι κοκορομαχίες για το ποιος είναι ο λιγότερο ψαλιδοχέρης, δεν μπορεί να κρύψει την πλήρη σύμπνοια, τον κοινό βηματισμό, τη διατήρηση του παλιού αντιασφαλιστικού οπλοστασίου που αναβαθμίζεται συνεχώς με νέους αντιασφαλιστικούς νόμους με βάση τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί ακολουθούν κατά γράμμα.
Τώρα είναι ανάγκη να μπει από το εργατικό-λαϊκό κίνημα συνολικό μπλόκο στους σύγχρονους «ψαλιδοχέρηδες» μισθών- συντάξεων και δικαιωμάτων. Να μπει τέλος στη λογική των ψίχουλων και τις συντάξεις πείνας. Να δυναμώσει ο αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: