Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο «MEGA»


«Το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία, το 1 ευρώ παραπάνω στη συνταγή, το 25ευρω σε όσους νοσηλεύονται είναι δείγματα μιας πολιτικής που βήμα το βήμα κάνει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις» τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», υπογράμμισε ότι «αυτή η πολιτική δεν είναι στενά μνημονιακή, είναι πολιτική δεμένη με αυτή την οικονομία και με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν στη χώρα από την ΕΕ». Μάλιστα υπενθύμισε ότι από την 1η Γενάρη όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας.
Για ακόμη μια φορά κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ έχει απορρίψει κάθε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει πάρα πολλή πείρα στο λαό μας που δείχνει ότι εντός των τειχών της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου λύση φιλολαϊκή δεν μπορεί να υπάρξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, επισήμανε ότι ο κόσμος δεν πανηγυρίζει «γιατί καταλαβαίνει ότι μιλάμε για μια λυκοσυμμαχία όπου μεταξύ τους σκοτώνονται για το ποιο κεφάλαιο, ποιας χώρας θα έχει τη λιγότερη χασούρα και το λογαριασμό τον πληρώνουν οι λαοί». Στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε πως «αυτό το οικοδόμημα δεν αλλάζει». Όπως είπε, «σαράντα χρόνια ακούμε για την Ευρώπη των λαών και καινούργια παραμύθια φτιάχνονται γύρω από τις προεδρίες. Έχουμε τον έναν πρόεδρο της ΕΕ τον κ. Σαμαρά και έχουμε τον υποψήφιο πρόεδρο για την Κομισιόν, τον κ. Τσίπρα, που θέλει να γίνει Μπαρόζο στη θέση του Μπαρόζο».
Ο Νίκος Σοφιανός εξέφρασε την ανάγκη για μια «εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που θα φρενάρει, θα εμποδίσει, θα βγάλει τον κόσμο στο δρόμο». Πρόσθεσε πως «αν δεν αποδεσμευτούμε από την ΕΕ εδώ και τώρα, αν ο λαός δεν γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, προκοπή δεν υπάρχει».
Με αφορμή τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι λύση είναι η ολοκληρωτική διαγραφή του, με μονομερή απόφαση. Εξήγησε πως «αυτό προϋποθέτει ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο, που ανασκουμπώνεται και γίνεται ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει γιατί αλλιώς θα πεινάσει. Γιατί αλλιώς αν έχεις αφήσει την υγιή επιχειρηματικότητα, που θέλει να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ελεύθερη, τότε τα λεφτά στην ΕΕ, που υπάρχει ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, φεύγουν από εδώ και πηγαίνουν σε κάποια άλλη χώρα».
Με αφορμή την αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή της έλευσης της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που θα «ελέγξει» την τρόικα, επισήμανε ότι η επιτροπή αυτή αποτελείται από έναν ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος και έναν του Σοσιαλιστικού, των κομμάτων δηλαδή που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
Στην αρχή της παρέμβασής του ο Νίκος Σοφιανός ρωτήθηκε για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ανέφερε πως θα πρέπει να δοθεί το ίδιο μήνυμα που θα δώσουν και οι άλλες δύο εκλογικές μάχες, δηλαδή καταδίκη της πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: