Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Χαίρε, ω χαίρε, Αριστερά

Δηλώσεις πίστης του Τσίπρα σε ΝΑΤΟ - ΕΕ
Η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται», δήλωση πίστης και αφοσίωσης στις σφηκοφωλιές των καπιταλιστών, στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, είχε και απολογητικό τόνο, αποτελώντας την εισαγωγή της απάντησης στο ερώτημα τι γύρευε στη Ρωσία. Αφού διευκρίνισε λοιπόν ότι η ΕΕ και το αιματοβαμμένο ΝΑΤΟ αποτελούν κορόνα στο κεφάλι του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι η προοπτική ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας τού υπαγορεύει την αναζήτηση κι άλλων συμμάχων: «Με απασχολεί η χώρα να αποκτήσει στηρίγματα (...) Να έχει συμμάχους ισχυρές χώρες που παίζουν ρόλο στα γεωπολιτικά πράγματα. Η Ελλάδα χρειάζεται συμμάχους, γιατί πώς αλλιώς θα διεκδικήσουμε μια προοπτική ανάκαμψης», ανέφερε.
Το γεγονός ότι έγνοια και του ταξιδιού του στη Ρωσία ήταν η ανίχνευση των δυνατοτήτων σύναψης επικερδών για την ντόπια αστική τάξη συμφωνιών φάνηκε και από τις δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκειά του. Οι παράγοντες με τους οποίους συναντήθηκε του υπέδειξαν, π.χ., τον τομέα της Ενέργειας, που προφανώς ενδιαφέρει τα ρωσικά μονοπώλια. Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε για την πολιτική βούληση του κόμματός του να υπηρετήσει τέτοιους στόχους, που μοιράζονται άλλωστε όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Οπως είπε και ο Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του, ο Αλ. Τσίπρας πράττει «όπως (...) προηγούμενοι πολιτικοί αρχηγοί στο παρελθόν, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».
Η αλήθεια είναι ότι για μια χώρα που βρίσκεται μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, μια χώρα όπου κυριαρχούν τα μονοπώλια στην οικονομία και έχουν την εξουσία, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για άσκηση εξωτερικής πολιτικής ισότιμης συνεργασίας με όλους. Αλλά άσκηση εξωτερικής πολιτικής με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τη θέση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Ολα τα άλλα είναι παραμύθια.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: