Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Προσκλητήριο στους πιστούς της αστικής διαχείρισης

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων που σε ένα βαθμό θα καθορίσει και τη ...διανομή θέσεων μετεκλογικά στα πόστα του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει, μονοπωλεί τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ αμέσως μετά θα δώσει τη σκυτάλη στο Διαρκές Συνέδριο για να επικυρώσει τις αποφάσεις της.
Το ναυάγιο της συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, παρότι καμία απ' τις δύο πλευρές δεν κλείνει εντελώς τις πόρτες, φαίνεται να ικανοποίησε τη μειοψηφία, ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζεται ανένδοτος σε ότι αφορά στη συνεργασία με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Λούκα Κατσέλη, αλλά και οι Βουδούρης - Παραστατίδης.
Παρεμβαίνοντας στις εργασίες της ΚΕ για το ζήτημα των συμμαχιών, ο Αλ. Τσίπρας τις παρουσίασε σαν όρο για την ανάληψη της αστικής διαχείρισης απ' το κόμμα τους. Την ώρα μάλιστα που τα πάρε δώσε μεταξύ των δυνάμεων της διαχείρισης αποκαλύπτουν την κοινή στρατηγική βάση που τους συνδέει, της εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων, είχε το θράσος να καλέσει και το ΚΚΕ να πάρει μέρος στο χυδαίο αυτό αλισβερίσι, επειδή όπως υποστήριξε «η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς»! Όταν είναι ακριβώς αυτές οι διαφορές που καθορίζουν το περιεχόμενο της μάχης που δίνει κάθε πολιτική δύναμη, εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσης της αστικής εξουσίας, το ΚΚΕ ανατροπής της.
Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε στα ψηφοδέλτια του κόμματός του όσους συμφωνούν με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερη πρόσκληση απηύθυνε σε όσους στήριξαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.
Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «η στάση και η πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογική συμπαράταξη στα ψηφοδέλτιά μας ήταν ειλικρινής», και πως κι «αν δεν καταφέρουμε να συμπορευτούμε προεκλογικά, η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έπλεξε το εγκώμιο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του, λέγοντας ότι δεν αποσκοπούν σε θέσεις εξουσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε ονομαστικά κι εκτενώς, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, στη Λούκα Κατσέλη, υπουργό του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι στήνει ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: