Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κάτι ξέρει η Άγκελα Μέρκελ...

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι πεπεισμένη ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας θα συνεργασθεί με τις άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, εάν κερδίσει τις εκλογές την επόμενη Κυριακή, και ότι θα περιορίζει τις απαιτήσεις που τον έφεραν σε τροχιά σύγκρουσης με τους πιστωτές, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται ως πηγή αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.
Με τις δημοσκοπήσεις να φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί το προβάδισμα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η Μέρκελ τον θεωρεί ως τον τύπο του πολιτικού που θα γινόταν πιο πραγματιστής μετά την ανάληψη της εξουσίας, δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Τα περιθώρια για τη χαλάρωση των όρων των δανείων διάσωσης που δόθηκαν στην Ελλάδα περιορίζονται από τη συμφωνία της ΕΕ το 2012, η οποία μειώνει τα περιθώρια χειρισμών της όποιας κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.
Η άποψη αυτή της Μέρκελ έρχεται σε αντίθεση με την προεκλογική ρητορική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει το Bloomberg.
Πηγή:  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: