Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Στοχεύουν το λαό μαζί με τους ναζί

Η δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής βολεύει ποικιλότροπα το σύστημα. Με τις επιθέσεις της κατά πρωτοπόρων εργατών, με την πίεση που ασκεί για νέα προνόμια υπέρ εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων και βιομηχάνων, αλλά και με την ανιστόρητη και επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα «θεωρία των άκρων» που αναπτύσσουν κυβερνώντες κι άλλοι παράγοντες του συστήματος, την ταύτιση των εργατικών αγώνων με τους τραμπουκισμούς των φασιστοειδών ή κάθε είδους προβοκάτσιες, για να περνούν δίχως αντιδράσεις τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική τους.
Χαρακτηριστικά, το φονικό στο Κερατσίνι έδωσε πρόσχημα στον εκλεγμένο με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων, ΔΡΑΣΗΣ δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη να δηλώνει χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» ότι ανησυχεί «πάρα πολύ» για το «κλίμα» στην πρωτεύουσα: «Εμείς υποστηρίζουμε ότι στην πρωτεύουσα πρέπει να επικρατεί ευταξία και κανονικότητα. Είμαστε για την τήρηση της νομιμότητας -όχι για την τυπολατρία- και όλοι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία. Δεν υπάρχει ανομία, πράσινη, κίτρινη, μπλε ή κόκκινη. Υπάρχει ανομία και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».
Και έτσι ουσιαστικά βάζουν στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση των αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής μιλώντας για ανομία και ευταξία, με τη δράση του εργατικού, λαϊκού κινήματος, που τη χαρακτηρίζουν ανομία κατά το δοκούν. Ετσι στο όνομα της τιμωρίας των χρυσαυγιτών που είναι όργανα του κεφαλαίου το οποίο και αυτοί υπηρετούν με την «ευταξία», πασχίζουν να δημιουργήσουν πόλεις - νεκροταφεία των εργατικών δικαιωμάτων, με απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών, απαγορεύσεις λαϊκών κινητοποιήσεων κατ' εντολή ξενοδόχων και μεγαλεμπόρων, επιβολή άκρας του τάφου σιωπής, κι εξοβελισμό του εργατόκοσμου από ολόκληρες περιοχές προκειμένου να κερδοσκοπούν εκεί μεγαλοκαρχαρίες.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: