Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τι εννοείς Αλέξη;

Ξεκινάει λοιπόν ο φέρελπις "πρωθυπουργίσμος" Αλέξης την ομιλία του, στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ , να μιλάει για την επέμβαση στη ΣΥΡΙΑ  και λέει:
"Όμως είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση, με πρόσχημα τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα." 
Πολύ ωραία και μπράβο Αλέξη. Και εκεί που πας, που λέει ο λόγος, να χαρείς, αμολάει την πρώτη ρουκέτα.
" Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο οι ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, να επεμβαίνουν χωρίς την έγκριση και την νομιμοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Να επεμβαίνουν επιλεκτικά, και μόνο εναντίον καθεστώτων που δεν είναι της αρεσκείας τους."
Δηλαδή μπορούν να επεμβαίνουν με την έγκριση της διεθνούς κοινότητας; Όπως ας πούμε στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας; 
Επίσης το πρόβλημά σου είναι η επιλεκτική επέμβαση; Αν δηλαδή επεμβαίνουν παντού για "αποκατάσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας"  δεν έχεις πρόβλημα ε; Δε θα σε πείραζε καθόλου αν κάποια στιγμή, λέμε τώρα, ο λαός μας επιλέξει άλλο δρόμο ανάπτυξης, να επέμβει  η ...διεθνής κοινότητα η οποία , φυσικά, θα βαφτίσει τη λαϊκή εξουσία, δικτατορία. Τότε πρώτος θα πάρεις το όπλο.
Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το πόσο Αριστερός είσαι , μας αποτελειώνεις με το παρακάτω...
Άλλωστε είναι απόλυτα αντιφατικό, σχεδόν παρανοϊκό, ότι λίγες μέρες πριν οι ισχυροί της Δύσης δεν έδειξαν να έχουν αντανακλαστικά στη μαζική σφαγή Ισλαμιστών οπαδών του Μόρσι,  από το κοσμικό στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου.
Που σημαίνει σε απλά Ελληνικά. Αφού την κάνετε που την κάνετε τη βρωμοδουλειά, κάντε την τουλάχιστον σωστά! 
Δε φτάνει όμως που έμμεσα υποστηρίζεις τις επιθέσεις των Αμερικανών, αρκεί να έχουν την έγκριση της διεθνούς κοινότητας ή ακόμα καλύτερα να μην κάνουν διακρίσεις στις δολοφονίες λαών , καρφώνεις και το Βενιζέλο , λες κι εσύ είσαι καλύτερος! Ε, όχι δεν είσαι!
Πρώτος και καλύτερος ο κος Βενιζέλος, ο οποίος έσπευσε για λογαριασμό της κυβέρνησης να παράσχει διευκολύνσεις πριν καν του τις ζητήσουνε. Και ως βασιλικότερος του βασιλέως, ζήτησε επέμβαση στην Συρία, πριν καν αποφασίσει ο ίδιος ο Ομπάμα.

Aυτά να τα βλέπουν οι ψηφοφόροι σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: