Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: " Να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει"l


«Πρέπει να ηττηθεί όχι μόνο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η πολιτική, ότι πρόσημο κι αν έχει, που λέει ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει "νέος αέρας", άρα μπορούμε να τροποποιήσουμε το Μνημόνιο και ο λαός να ανακουφιστεί» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση εργατών του Κλάδου Μετάλλου στην Δραπετσώνα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε ανάκτηση του «χαμένου εδάφους» από το ΚΚΕ, «διότι μετά τις 18 Ιουνίου ο πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δοθεί πίστωση χρόνου, κάτι που θα είναι ολέθριο, στην όποια καινούργια κυβέρνηση σχηματιστεί».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε την αντίφαση ότι, ενώ πριν τις εκλογές σημαντικό τμήμα του λαού ήταν εναντίον του Μνημονίου, αλλά και «δυσαρεστημένο από την ΕΕ γενικά», σήμερα «μεγάλο μέρος του λαού παραμένει εναντίον του Μνημονίου, αλλά ταυτόχρονα σε ποσοστό 75%-80%, επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ». Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πραγματοποίησαν αντιμνημονιακή στροφή με τον όρο παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος τον ίδιο όρο, «έκανε πίσω κατά κράτος», μιλώντας για τροποποίηση του Μνημονίου και εμφανιζόμενος ταυτόχρονα, ως ο κύριος φορέας μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος στις 17 Ιουνίου, ο λαός, ακόμα κι αν ψηφίσει τα ίδια κόμματα, στην πραγματικότητα, να έχει ενισχύσει τη συντηρητική στροφή των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας, κάτι που θα είναι "θάνατος" στην πορεία», ανέφερε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας της ότι «αν το κίνημα μείνει θεατής του "πηγαινέλα" στις Βρυξέλλες, οι βιομήχανοι εν τω μεταξύ, θα έχουν αλλάξει τα φώτα στην εργατική τάξη με τις ατομικές συμβάσεις και την ατομική τρομοκρατία».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στις καλλιεργούμενες αυταπάτες περί τροποποίησης του Μνημονίου υπάρχει «μόνο το ΚΚΕ που επιμένει ότι ο λαός πρέπει να παλέψει για την ανατροπή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, καθώς και να πιστέψει ότι μέσα στην ΕΕ η Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει, εξαιρουμένων τμημάτων του μονοπωλιακού κεφαλαίου, καθώς επίσης και ότι δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στην ΕΕ (και) με το κεφάλαιο στην Ελλάδα να συνυπάρχει με μια κυβέρνηση η οποία θα ακολουθεί μια πολιτική χειροκροτούμενη από τα καπιταλιστικά μονοπώλια και με τον λαό ταυτόχρονα να αισθάνεται κάπως ανακουφισμένος».
Πηγή: enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: