Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ο αστικός τύπος και η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίο του Άρεως

Aναδημοσίευση από το  Ριζοσπάστη

Ο αστικός Τύπος εξαφάνισε τις χιλιάδες λαού
Σποραδικές αναφορές στις χτεσινές εφημερίδες και σχεδόν καμιά φωτογραφία από το μεγαλειώδες πλήθος!
Για την πλειοψηφία των αστικών εφημερίδων, αυτός ο κόσμος δεν υπήρξε ποτέ! Τέτοια είναι η «αντικειμενικότητα» της ενημέρωσης που σερβίρουν στους αναγνώστες τους
Μια μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση ήταν αυτή που διοργάνωσε την Τετάρτη το ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.Χιλιάδες λαού και νεολαίας κατέκλυσαν σε πυκνή διάταξη το χώρο μπροστά από την εξέδρα, μέχρι ψηλά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και το πλάτωμα της οδού Πατησίων και στις δυο κατευθύνσεις.
Αδιάψευστος μάρτυρας της τεράστιας συγκέντρωσης είναι και το γεγονός ότι οι χτεσινές αστικές εφημερίδες, με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάκτυλα, δε δημοσίευσαν ούτε μια φωτογραφία από τις χιλιάδες του κόσμου ή περιορίστηκαν σε μια φωτογραφία της Αλέκας Παπαρήγα, για να κρύψουν το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Πεδίον του Αρεως.
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ απουσιάζει από όλα τα πρωτοσέλιδά τους, ενώ προσαρμοσμένα στην προπαγάνδα με την οποία προσπαθούν να απαξιώσουν την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ ήταν και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων, που κάνουν επιλεκτικές αναφορές σε σημεία της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα:
Τα «ΝΕΑ» έχουν τίτλο «Κατηγορώ Παπαρήγα στην "μπλόφα" του Τσίπρα». Στο ρεπορτάζ αναπαράγουν ένα σχετικό απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, με τη διαπίστωση ότι ήταν «καταπέλτης για το ενδεχόμενο σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ». Το «ΕΘΝΟΣ»γράφει στον τίτλο «Μπλόφα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπέρασε κάθε όριο καιροσκοπισμού ο Τσίπρας» και παρουσιάζει ένα μικρό ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση, με φωτογραφία.
Αυτή που δίνει πραγματικά τα ρέστα της είναι η «ΑΥΓΗ», η οποία τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της: «Η Αλ. Παπαρήγα δίνει την Κυριακή τη μάχη του '68 και του '91». Η εφημερίδα γράφει ότι «μεγάλο μέρος της ομιλίας της αφιέρωσε η Α. Παπαρήγα για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Α. Τσίπρα, λέγοντας ότι "χαϊδεύει τα αυτιά των μονοπωλίων" ενώ σε δεύτερη μοίρα άφησε τα κόμματα του Μνημονίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αναφέροντας πως είναι δεμένα στο άρμα της ΕΕ». Κάνοντας την επιθυμία του πραγματικότητα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος φτάνει στο σημείο να γράψει ότι η συγκέντρωση ήταν «πολύ μικρότερη σε σχέση με προηγούμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις»!
Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στο χαβά της, διαπιστώνει με αφορμή τη συγκέντρωση ότι«Μαίνεται ο εμφύλιος στην Αριστερά», ενώ ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» κάνει λόγο για «Επίθεση κατά πάντων» από την Αλέκα Παπαρήγα, αφιερώνοντας όλες κι όλες 100 λέξεις για να ενημερώσει τους αναγνώστες της!


Δεν υπάρχουν σχόλια: