Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Διαδρομές κολοτούμπας

Ό,τι δημοσιεύεται παρακάτω το βρήκα σαν σχόλιο σε μια ανάρτηση του enikos.gr

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αλέξης Τσίπρας
«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο»
(προεκλογική ομιλία, Λαμία, 29 Απριλίου 2012)

Π. Λαφαζάνης
«Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ, σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της, από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση»
(άρθρο, «Η “δικτατορία” του ευρώ!», iskra.gr, 6 Ιανουαρίου 2012)
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αλέξης Τσίπρας
«Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και άκυρες τις δεσμευτικές εντολές των κκ. Σαμαρά, Βενιζέλου προς Ευρώπη και ΔΝΤ»
(δήλωση 8 Μαΐου 2012)

Π. Λαφαζάνης
«Το μνημόνιο θα ακυρωθεί, είναι θηλιά στον λαιμό του λαού»
(ΒΗΜΑ FΜ 11 Μαΐου 2012)

Ρένα Δούρου
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκανε λόγο για μονομερή αντιμετώπιση του μνημονίου»
(ΒΗΜΑ FΜ 11 Μαΐου 2012)

Γ. Δραγασάκης
«Πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν έχουν κατανοηθεί πλήρως οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μια δομική αλληλεξάρτηση στην ΕΕ και γι’ αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες»
(«Βήμα της Κυριακής» 13 Μαΐου 2012)

Αλέξης Τσίπρας
«Εμείς έχουμε σαφή στόχο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά χωρίς τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Δεν μπορώ εγώ να εγγυηθώ ότι η ευρωζώνη θα είναι πάντα ενωμένη»
(Συνέντευξη στο ΑΠΕ 14 Μαΐου 2012)

Α. Θεοπεφτάτου
«Τι θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές;»
(ΒΗΜΑ FM 14 Μαΐου 2012)

Αλέξης Τσίπρας
«Το μνημόνιο δεν καταγγέλλεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταγγέλθηκε από τον ελληνικό λαό με την απόφασή του. Αν θέλετε, ακυρώθηκε από την εφαρμογή του»
(πρακτικά σύσκεψης πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 15 Μαΐου 2012)

Γ. Σταθάκης
«Σήμερα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα περιθώρια για μια σοβαρή αλλαγή των όρων του μνημονίου, αναφορικά με το σκέλος που μας ενδιαφέρει στην Ελλάδα, την άσκηση εσωτερικής πολιτικής»
(ΝΕΤ FM 15 Μαΐου 2012)

Γιάννης Μηλιός
«Σε έναν αριθμό μεγάλων επιχειρήσεων θα μπορούσε να φορολογηθεί ο τζίρος τους κατά 1%»
(δελτίο Mega, 16 Μαΐου 2012)

Μ. Γλέζος
«Το αν θα είμαστε εντός ή εκτός ευρώ δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για μας. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα είμαστε ή όχι στο ευρώ»
(Αnt1 16 Μαΐου 2012)

Π. Λαφαζάνης
«Αυτό που εμείς θα κάνουμε, κατ’ αρχάς ως κυβέρνηση, είναι να ακυρώσουμε τα μνημόνια. Ειδικότερα το δεύτερο μνημόνιο. Παράλληλα, θα συνοδευτεί και από μια προσπάθεια διεκδίκησης, που θα τη θέσουμε εξαρχής, αναδιαπραγμάτευσης συνολικά του χρέους, σε μια λογική που θα επιδιώξουμε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του»
(ΒΗΜΑ FM 18 Μαΐου 2012)

Ρένα Δούρου
«Δεν είμαστε και παλαβοί να πιστεύουμε ότι μια χώρα που είναι εκτός αγορών μπορεί να υπάρχει και χωρίς δάνειο»
(Σκάι τηλεόραση 18 Μαΐου 2012)
ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΚΑΝ

Δ. Στρατούλης
«Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»
(ΒΗΜΑ FΜ 7 Μαϊου 2012)
Διευκρίνιση
«Οταν λέμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για τη χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων για να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα μας»
7 Μαΐου 2012

Μ. Γλέζος
«Εθελοντικό δάνειο ως προς τα φτωχά στρώματα και υποχρεωτικό δάνειο ως προς τους υψηλοεισοδηματίες, πάνω από 20.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο, μπορεί εκεί υποχρεωτικά να του πούμε να δίνει κάθε μήνα 100 ευρώ»
12 Μαΐου 2012
Διευκρίνιση
«Η πρόταση του Μ. Γλέζου για έναν εσωτερικό δανεισμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, υποχρεωτική για τα υψηλά εισοδήματα και προαιρετική για τους οικονομικά αδύνατους, αποτελεί ένα μόνο μέτρο, σε αντικατάσταση των χαρατσιών και των άλλων δυσβάστακτων αντικοινωνικών μέτρων, ενταγμένο σε μια δέσμη μέτρων κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: