Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Φαμπιούς: «Οι Έλληνες στις εκλογές θα αποφασίσουν την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ»


  Όσο περνούν οι μέρες το  κοκκινορόζ λούστρο ξεβάφει από τους Γάλλους σοσιαλιστές. Κανένας κομμουνιστής βέβαια δεν είχε αυταπάτες, αλλά το σοσιαλδημοκρατικό Γκρουπάκι  είχε ανέβει στα κεραμίδια και πανηγύριζε για τη σελίδα που γυρίζει η Ευρώπη  με την εκλογή Ολάντ. Τώρα κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Φαίνεται πως τα Γαλλικά μονοπώλια τα βρίσκουν στα παζάρια με τα Γερμανικά οπότε.... τρέχουμε!  Είχε δίκιο  λοιπόν η Αλέκα όταν έλεγε πως αέρας αλλαγής στην Ευρώπη  είναι αέρας κοπανιστός. 
Καλό θα είναι βέβαια ο λαός να ξεστραβωθεί και να μην έχει αυταπάτες. Αλλιώς τoν περιμένουν πολλές ... εκπλήξεις.

Αναδημοσίευση από  Reporter.gr
Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου "δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ", αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, τόνισε ο Γάλλος νέος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.                                                  
«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν», επισήμανε ο Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. 
«Είναι πολύ λεπτό θέμα γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως ταυτόχρονα η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
«Πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Φαμπιούς.                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: