Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο συνεπής ταξικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες

  Υπογράφτηκε κλαδική Συλλογική Σύμβαση στα Ποτά
Χτες, και κάτω από την πίεση της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, οι βιομήχανοι του ΣΕΒ στον κλάδο των Ποτών (αναψυκτικά, ζυθοποιία, οινοποιία, νερό) υπέγραψαν κλαδική Σύμβαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η οποία προβλέπει την επέκταση της μέχρι τώρα Σύμβασης του κλάδου για έναν ακόμη χρόνο, χωρίς καμιά μείωση μισθών κι επιδομάτων, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με αυτήν τη Σύμβαση ανεξάρτητα από ηλικία. Οι εργαζόμενοι μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, με όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η συγκυβέρνηση όπως τους μισθούς 511 ευρώ για νέους κάτω των 25 χρόνων, τη δυνατότητα που έδινε στην εργοδοσία ο νόμος για τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις στο ύψος του κατώτατου μισθού, δηλαδή όλο το νομικό οπλοστάσιο για να επιβάλουν οι εργοδότες μείωση μισθών, με τον αγώνα τους κατάφεραν να μην ενεργοποιήσει η εργοδοσία τους αντεργατικούς νόμους και να υπογράψουν Σύμβαση. Και έφεραν αποτέλεσμα με τον ενιαίο διεκδικητικό τους αγώνα, σε αντίθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε άλλους χώρους που πάνε χωρίς κινητοποίηση σε συμβιβασμό με την εργοδοσία και στο όνομα να υπάρχει Σύμβαση και υπογράφουν μειώσεις μισθών.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει: «Είναι μια επιτυχία μέσα σε συνθήκες όπου η εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που της έδωσαν οι κυβερνήσεις του "ευρωμονόδρομου", μειώνει ραγδαία μισθούς και μεροκάματα, καταργεί δικαιώματα κατακτημένα παλιότερα με σκληρούς αγώνες. Καμιά επανάπαυση. Η Συλλογική Σύμβαση που υπογράψαμε και που κατοχυρώνει δικαιώματα είναι αποτέλεσμα του αγώνα μας, της οργάνωσής μας, της ενότητάς μας, στοιχεία που πρέπει να ενισχυθούν. Ολοι να γίνουμε ενεργά μέλη στα συνδικάτα μας».
Μετά τη χτεσινή εξέλιξη, η απεργία στον κλάδο των αναψυκτικών, ζυθοποιίας, οινοποιίας, νερών αναστέλλεται, αλλά πραγματοποιείται κανονικά στον υπόλοιπο κλάδο που καλύπτει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Πηγή: Ριζοσπάστης

ΣΧΟΛΙΟ BLOG
Πάμε λοιπόν πάλι για εκλογές.  Πριν την 6η Μάη οι διάφοροι Γκεμπελοδημοσιοκάφροι λοιδορούσασν το ΚΚΕ ότι δεν σκέφτερται τους εργαζόμενους και τα παραπέμπει όλα στο Σοσιαλισμό. Δεν μας έκανε εντύπωση το γεγονός. Συνηθισμένοι είμαστε. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥ Ν ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όλοι αυτοί που περιμένουν με μια ψήφο μόνο να αλλάξει η μοίρα τους.
Κοιτάξτε όμως τώρα τι έγινε; Οι εργαζόμενοι στα Τρόφιμα -Ποτά απέδειξαν πως ο ταξικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτέλεσμα έστω και σε αυτές τις συνθήκες. Είναι μια τεράστια νίκη των ταξικών δυνάμεων. Είναι μια τρανή απόδειξη πως δεν είναι ανίκητοι. Η εργατική τάξη μπορεί και θα τραβήξει μπροστά. Από ότι φαίνεται θα φάει μερικά γερά χαστούκια πρώτα για να ξυπνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: