Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση Κωτσόβολος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Οι εργοδότες στον κλάδο μας αξιοποιώντας και την προεκλογική περίοδο επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερο ταξικό μίσος ενάντια μας με απολύσεις, μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια με δουλειά την Κυριακή .
Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενιαία, σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλο τον κλάδο.
Εμείς οι εργαζόμενοι, είτε λήγει η μετενέργεια, είτε όχι, δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη, καμία αναμονή.

Μην υπογράψουμε καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, η εργοδοσία απαιτεί να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, δηλαδή να υπογράψουμε τη κατάργηση της κλαδικής μας σύμβασης, η οποία λήγει το Φλεβάρη του 2013. Αν υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, καταργούμε οποιοδήποτε δικαίωμα όχι μόνο οικονομικό αλλά και θεσμικό που απορρέει από την κλαδική μας σύμβαση, δηλαδή άδειες, επιδόματα, ωράρια κ.ά. Ενδέχεται η εργοδοσία να σας απειλήσει ότι όποιος δεν υπογράφει ατομική σύμβαση σημαίνει ότι αποχωρεί από τη δουλειά του οικειοθελώς. Αυτό είναι ψέμα, δεν ισχύει.
Να σηκώσουμε ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας , ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να ματαιώσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού τους προσωπικού για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυτό θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης και από την πάλη μας.
Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλει συμβάσεις σε όφελος μας η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Αγ. Φιλοθέης 5β την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 9.30 το βράδυ για να αποφασίσουμε από κοινού με συλλογική και συντονισμένη δράση την απόκρουση των σχεδίων της εργοδοσίας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κατάστημα Dixons-Κωτσόβολος Κατερίνης, κατέχτησε πανάξια την πρωτιά στο ψέμα, θρασύτητα, παλιμπαιδισμό, βραδύτητα, και ασυνειδησία. Αφού καταθέσαμε το 4/5 του ποσού για αγορά μας μας ενημέρωσαν να παραλάβουμε συγκεκριμένη ημέρα, πήγαμε και δεν υπήρχε να το παραλάβουμε! Επίσης δεν μας έγινε καμία πληροφόρηση πότε θα το παραλάβουμε. Μας κάλεσε μια κυρία την επόμενη μέρα, που μάθαμε μετά ότι είναι διευθυντής, αλλά μας έδωσε το κινητό της τηλέφωνο και απαίτησε να την καλέσουμε σε αυτό. Περιμέναμε τρεις ημέρες από 09:00 – 21:00 που λειτουργεί το κατάστημα από την ημέρα που ήτανε να το λάβουμε και δεν μας κάλεσε ποτέ και κανείς να μας πήγε άμα είναι εκεί να το παραλάβουμε.
Ζητήσαμε τα λεφτά πίσω και δόθηκαν για να μην τους προσαγάγουμε στο εισαγγελέα για κάμποσα αδικήματα που διαπιστώσαμε που υπέπεσαν. Δεν μας ζήτησαν ποτέ συγγνώμη και όλο τους το φέρσιμο ήτανε ύποπτο. Η διευθύντρια είναι πιθανόν και ενδέχεται να είναι μόνο απόφοιτη λυκείου, και της αρέσει όπως γράφει στο LinkedIn, να ασχολείται με την μόδα, ποίηση και σκύλους. Δεν γράφει πουθενά άμα έχει σπουδάσει κάτι και αυτό συμπεράναμε και εμείς γιατί δεν ήξερε να κάνει σύνταξη λέξεων και φράσεων επιχειρηματολογίας και να διοικήσει στο ακέραιο. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ και ΦΡΑΣΕΙΣ παρέπεμπαν σε άτομο καθόλου καλλιεργημένο και ακατάρτιστο. Πριν γράφει στο προφίλ της δούλευε σε αυτοκίνητα πωλήτρια Λάβαμε από την μεριά της κατά την εκτίμηση μας μόνο αυτοσχεδιασμούς ενός απόφοιτου λυκείου.