Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ
Καταστροφική και με επιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη χαρακτήρισε ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC και το Associated Press.

 Στην συνέντευξή του στο CNBC, ο κ.Τσίπρας, δήλωσε ότι θα κάνει το καλύτερο για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα χαρακτήριζε «άκυρο και μηδενικό» το Μνημόνιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας που δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, εμφανίστηκε πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Αλλά η αντίθεσή του στα μέτρα λιτότητας αυτομάτως τον βάζουν σε διαμάχη με την τρόικα, επισημαίνει το CNBC.
«Διαφωνώ εντελώς με το Μνημόνιο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «η περαιτέρω λιτότητα θα μας καταστήσει μία τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ».
Σε επιστολή που απέστειλε την Πέμπτη στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τους προέτρεψε να επανεξετάσουν το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι οι συνεχείς περικοπές δεν κατάφεραν να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, καταστρέφουν την ανάκαμψη της οικονομίας και απειλεί να προκαλέσει «ελληνική ανθρωπιστική κρίση».
Στο Associated Press, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι καταστροφική, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, ωστόσο σημείωσε ότι τα μέτρα λιτότητας για την διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ σκληρά και πρέπει να αλλάξουν.
Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι μία συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας θα οδηγήσει σε κατακερματισμό την ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε ότι εμποδίζοντας την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΟ BLOG.
Αγαπητοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ , σύντροφοι "προβληματισμένοι" από την τακτική  του ΚΚΕ.
Εμείς τα μέλη και οι πραγματικοί φίλοι του ΚΚΕ έχουμε σπονδυλική στήλη και περπατάμε στα δύο μας πόδια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ' ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΕΙΠΕ ΜΟΝΟ ΤΟ "ΘΕΝΚΣ ΤΟ ΔΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΓΚΟΒΕΡΝΜΕΝΤ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ.ΑΤΙΜΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΑΖ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Είδες όμως ευγένεια;
Παρακαλούμε σημειώστε ότι......
Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι....
Μαθαίνει γρήγορα αυτο το παιδί....