Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τιμή στη θυσία των κομμουνιστών στο κολαστήρι της Μακρονήσου

Νομίζω πως είναι χρήσιμο να σταθούμε σε δυο γεγονότα που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σήμερα .
Από τη μία μεριά ο πρωθυπουργίσιμος "αριστερός" πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνέντευξη του στο Spiegel από την  άλλη η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ με την επίσκεψη της στη Μακρόνησο
Ο Αλέξης Τσίπρας σπεύδει να διαβεβαιώσει τους καπιταλιστές ότι  «Δεν είμαστε αντίθετοι στις μεταρρυθμίσεις, λέμε μόνο ότι η λιτότητα απέτυχε». Η δέσμευση του είναι σαφέστατη και δε χωράει παρεμηνείες για το τι ε'ίδους μεταρρυθμίσεις εννοεί
Στη συνέχεια βεβαίως βαφτίζει τα ληστρικά δάνεια,ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που  «Απλώς δεν θέλουμε να πηγαίνουν τα χρήματα του ευρωπαίου πολίτη σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Το γεγονός ότι υπάρχει η οικονομική βοήθεια, είναι αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Αυτό είναι καλό. Πιστεύουμε επίσης ότι αυτά τα κεφάλαια πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά. Κυρίως για επενδύσεις, από τις οποίες μπορεί να προέλθει ευημερία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε, πράγματι, να αποπληρώσουμε το χρέος μας»
 Και αν κανένας λίγο πιο ζωηρός από τις γνωστές συνιστώσες λέει και καμιά μαλακία, μην ανησυχείτε βρε παιδιά ,«Σε κάθε κόμμα υπάρχουν διαφορετικές κατευθύνσεις, απόψεις. Κάνεις ψηφοφορία και αποφασίζεις. Εξάλλου αυτή η μειοψηφία σε μας δεν είναι υπέρ εξόδου από το ευρώ, αλλά θέλει μόνο να εξασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει και τότε να επιβιώσει, π.χ. με τη βοήθεια ενός άλλου νομίσματος, εάν άλλοι θα έχουν καταστρέψει τελείως την δική μας οικονομία».

Από την άλλη  ο φόρος τιμής στους χιλιάδες κομμουνιστές που έδωσαν το αίμα τους για το λαό και το κόμμα του. Δείτε το βίντεο. Τα λόγια είναι περιττά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: