Σάββατο 12 Μαΐου 2012

...και η ζωή συνεχίζεται....

Ενώ είμαστε πολύ κοντά , ένας μήνας μας χωρίζει, από την κυβέρνηση της Αριστεράς, όπου όλα θα λυθούν για τη συγκρότηση της οποίας  το ΚΚΕ "φέρει ιστορική ευθύνη", η ζωή συνεχίζεται. Τα όποια μικροπροβληματάκια δε γίνεται να χαλάσουν  το θρίαμβο του εκστασιασμένου κεντροαριστερού πλήθους, το οποίο περιδιαβαίνει τα κανάλια αλαλάζοντας  με ανοιχτές αγκαλιές προσμένοντας την πολύφερνη νύφη (εξουσία ) να τους κάτσει επιτέλους.
Από την άλλη οι "ανιστόρητοι" ΚΚΕεδες επιμένουν πεισματικά να προσπαθούν να στήσουν στα πόδια του το λαϊκό κίνημα και  αντισταθούν οι αμετανόητοι. Τραβάμε μπροστά σύντροφοι, (όσοι τώρα απομείνατε να κλαίτε για την λανθασμένη στρατηγική του ΚΚΕ, κάντε στην άκρη και κλάψτε με την ησυχία σας) οι ανάγκες είναι πολλές και θα γίνουν περισσότερες και πιεστικότερες
Ότι διαβάζετε παρακάτω είναι από το σημερινό Ριζοσπάστη

Κλείνει άλλους 12 παιδικούς σταθμούς
Από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
«Ενημέρωση για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων» σχεδιάζει να κάνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας η εκλεγμένη με στήριξηΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή. Στην πραγματικότητα, προωθεί το κλείσιμο άλλων 12 παιδικών σταθμών (ΠΣ) και την κατάργηση 626 θέσεων για παιδάκια, προκαλώντας νέα προβλήματα στις λαϊκές οικογένειες.
Το προηγούμενο διάστημα, η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, οργανισμός του δήμου, έχει την ευθύνη για τους ΠΣ) συγκρότησε «Ομάδα Εργασίας» από υπαλλήλους του ΔΒΑ να κάνουν απεικόνιση των κτιριακών δεδομένων των ΠΣ, να κριθεί η «καταλληλότητά» τους ή μη να φιλοξενούν τέτοια υποδομή, να προτείνουν «χωρητικότητες» για κάθε σταθμό. Με πρόσχημα την «ακαταλληλότητα» έκλεισαν οκτώ σταθμοί επί δημαρχίας Κακλαμάνη (στήριξη ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ.), τέσσερις ήδη επί Καμίνη. Ο σχεδιασμός για παραπέρα συρρίκνωση του ΔΒΑ φάνηκε και στον προϋπολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2012 (μείον 11 εκατομμύρια στο ΔΒΑ συγκριτικά με τα προϋπολογισθέντα του 2011). Επιπλέον, μεθοδεύται παραπέρα μείωση του προσωπικού του με την επαπειλούμενη απόλυση 425 συμβασιούχων του, με ό,τι συνεπάγεται στη λειτουργία του.
Με βάση τα εισηγητικά τους για το θέμα προωθούν από τις 5.501 θέσεις χωρητικότητας, που, βάσει εγγράφου του ΔΒΑ, είχαν στις 25/7/2011 οι ΠΣ του δήμου, να περιοριστούν στις 4.875 (-626). Ειδικά στο 5ο ΔΔ (Αγ. Ελευθέριος, Ριζούπολη, Πατήσια, Προμπονάς) μειώνουν τις «προτεινόμενες» θέσεις στους ΠΣ κατά 298!
Με διάφορα προσχήματα «ακαταλληλότητας», για την οποία ευθύνονται οι ίδιοι (υπάρχουν σχέδια οικοδόμησης ΠΣ τουλάχιστον από το 1985, όλα έμειναν στα χαρτιά με ευθύνη κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) εισηγούνται να κλείσουν οι εξής σταθμοί:
-- Στο 1ο ΔΔ ο 7ος Εξαρχείων, μισθωμένος, φιλοξενεί σήμερα 34 παιδιά. Η πρόταση είναι του χρόνου να στιβαχτούν στους ΠΣ στις οδούς Μαυρομιχάλη και Νοταρά.
-- Στο 2ο ΔΔ ο 10ος στην οδό Ευφορίωνος 13, μισθωμένος, φιλοξενεί σήμερα 40 παιδιά. Γνωματεύουν ότι του χρόνου «τα παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε γειτονικούς σταθμούς».
-- Στο 3ο ΔΔ ο 11ος στην Αιγαλέων 8, με 22 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον ΠΣ της Σπ. Πάτση που παραμένει κλειστός για επισκευές. Επίσης, ο 13ος στην Αρίστωνος 11, με 26 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον ΠΣ της Θεσπιέων.
-- Στο 4ο ΔΔ ο 8ος στην Επιδαύρου 69, μισθωμένος, με 38 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον 1ο ΠΣ στην Ακαδημία Πλάτωνος Α' που παραμένει κλειστός για επισκευές. Επίσης, ο 9ος στην Μετρών 22, μισθωμένος, με 40 παιδιά φέτος. Τα στέλνουν στον 12ο ΠΣ στην Ιωαννίνων 81.
-- Στο 5 ΔΔ μειώνουν δραματικά την «προτεινόμενη» χωρητικότητα κάποιων σταθμών. Παράγοντες του ΔΒΑ τονίζουν ότι με πρόσχημα τον μικρό αριθμό παιδιών, αργά ή γρήγορα θα τους κλείσουν. Π.χ. στον 5ο στην Ηρακλείου 58, μισθωμένος, από 60 παιδιά που φιλοξενεί σήμερα, του μειώνουν την χωρητικότητα στα 16. Στον 8ο στη Ροστάν 28, μισθωμένος, μειώνουν τη χωρητικότητα από 62 σε 25. Στον 11ο στην Νεϊγύ 62, τη μειώνουν από 54 σε 14. Στον 14ο στην Αμασίου 19 τη μειώνουν από 53 σε ...8.
-- Στο 7 ΔΔ ο 12ος στην Ευσταθίου 12, μισθωμένος, με 20 παιδιά φέτος. Του χρόνου μετά την προτεινόμενη «αναστολή λειτουργίας» τα στέλνουν στον ΠΣ της Λάμψα Α'. Επίσης, ο 13ος στην Κολχίδος 7, μισθωμένος, με 19 παιδιά φέτος. Του χρόνου μετά την προτεινόμενη «αναστολή λειτουργίας» τα στέλνουν στον ΠΣ της Αλάστωρος
--------------------------------------
ΠΑΤΡΑ
ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Με δυναμική παρέμβασή τους προχτές στη ΔΕΗ, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Προσφυγικών στην Πάτρα, πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε φτωχή οικογένεια με 5 παιδιά και τη μητέρα τους με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε διακοπεί επειδή δεν μπορούσε να καταβάλει το λογαριασμό λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων
---------------------------------------
Κινητοποίηση για σχολική στέγη
Αποχή τις δύο πρώτες ώρες των μαθημάτων τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες μαθητές και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου, στηΘεσσαλονίκη, απαιτώντας την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σχολικής στέγης.
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, χωρητικότητας 300 μαθητών, στοιβάζονται σήμερα 500 παιδιά. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου ζητά από το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη να ξεκινήσει τη μελέτη για την κατασκευή νέου σχολείου σε χαρακτηρισμένο οικόπεδο της περιοχή
-------------------------------------------
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΚΟΥ ΚΟΥ»
Με νέα απεργία συνεχίζουν τον αγώνα τους
Με νέα 48ωρη απεργία, χτες, Παρασκευή, και σήμερα, Σάββατο, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης παιδικών ειδών και παιχνιδιών «ΚΟΥ ΚΟΥ». Χτες, πρώτη μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Αριστοτέλους.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν καταβολή των δεδουλευμένων τους και να σταματήσει το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας 2 και 3 ημερών που έχει επιβάλει η επιχείρηση. Τη Δευτέρα θα βρεθούν μαζικά στο δικαστήριο όπου θα συζητηθεί η αγωγή που κατέθεσε η επιχείρηση κατά της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο για να σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους χωρίς κόστος. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας κάλεσαν τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και να επιστρέψουν στη δουλειά χωρίς να δεσμεύονται για εξόφληση των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ενισχύεται η εκτίμηση των εργαζομένων ότι η εργοδοσία θέλει να συνεχίσει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να πουλήσει ό,τι εμπορεύματα έχει και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε πτώχευση.

-----------------------------------------------
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Να σταματήσει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία
Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στη «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου», πλοιοκτήτρια των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων «ΑQUA HERCULES» και «OLYMPUS», η οποία παρά τη δέσμευσή της προς τη ΠΝΟ για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ασφάλιση στο ΝΑΤ των ναυτεργατών των πληρωμάτων δεν την εφαρμόζει, με την ανοχή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, απαιτούν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα σωματεία, από καταγγελίες των πληρωμάτων των δύο πλοίων, λόγω χρεών της εταιρείας προς τρίτους, τα καράβια κρατούνται στο λιμάνι Μπάρι της Ιταλίας από τις τοπικές αρχές. Η εταιρεία οφείλει δεδουλευμένα μηνών στους ναυτεργάτες, ενώ από τις 22 Μάρτη έχει λήξη η σύμβαση ασφάλισης των πλοίων αυτών με το ΝΑΤ, με αποτέλεσμα οι ναυτεργάτες να είναι όχι μόνο απλήρωτοι, αλλά και ανασφάλιστοι. «Η εταιρεία - συνεχίζουν τα σωματεία - παρά τη δέσμευσή της, με συμφωνία με την ΠΝΟ για εφαρμογή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ασφάλιση για το σύνολο των ναυτεργατών, δεν την εφαρμόζει, εκμεταλλευόμενη και την ανοχή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας».
Τα σωματεία απαιτούν την παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΝ για να σταματήσει η μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία σε βάρος των ναυτεργατών σε αυτά τα πλοία.
-------------------------------------------------
Νέο χαράτσι εν όψει
Αύξηση της εγγύησης και άμεση είσπραξη της διαφοράς από το λογαριασμό, για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν, ζητά η ΔΕΗ
Ενα βήμα πιο πέρα πάνε οι προτάσεις της ΔΕΗτις, ήδη αυστηρές, προβλέψεις υπέρ των εταιρειών προμήθειας και κατά των «κακοπληρωτών» πελατών, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η δεδομένη εκτίναξη του μεγέθους των «κακοπληρωτών» της ΔΕΗ τους επόμενους μήνες, όταν η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα ξεπεράσει κάθε όριο, διαφαίνεται ήδη αυτό το διάστημα, που οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί εκτιμώνται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ και οι αιτήσεις για διακανονισμό έχουν υπερπολλαπλασιαστεί. Οι θέσεις της ΔΕΗ και όσα έχουν ήδη καταληχθεί υπέρ των εταιρειών ρεύματος, αποτελούν «σήμα κινδύνου» για τα νοικοκυριά που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ή θα βρεθούν τους επόμενους μήνες σε αυτή τη θέση, καθώς οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται και οι μισθοί περικόπτονται διαρκώς από τα αφεντικά, την κυβέρνηση και την τρόικα.
Τις θέσεις των εταιρειών, στο διάλογο που προηγήθηκε, παρουσίασε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) που έχει αναλάβει την εκπόνηση του νέου κώδικα. Στόχος της είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εταιρειών στην επόμενη φάση «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου οι τιμές θα διαμορφώνονται ελεύθερα από τις ίδιες, ενώ τα κόστη, πραγματικά και πλασματικά, θα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά.
Παρότι οι διατάξεις του νέου Κώδικα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, η ΔΕΗ πρότεινε ακόμη σκληρότερα μέτρα, όπως την αύξηση της εγγύησης σύνδεσης για τους κακοπληρωτέςπου ισοδυναμεί με νέο χαράτσι και την είσπραξη της διαφοράς οποτεδήποτε. Η ΔΕΗ ζητά να φτάσει η εγγύηση έως και το ύψος του ποσού για εκτιμώμενη κατανάλωση 6 μηνών, εφόσον δοθεί εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης για 2η φορά ή διαπιστωθεί παράνομη επανασύνδεση του μετρητή μετά από διακοπή! Ζητά επίσης αναπροσαρμογή, σε κάθε περίπτωση, της εγγύησης με βάση την κατανάλωση. Σήμερα οι εγγυήσεις εξαρτώνται από τα τετραγωνικά και το είδος της σύνδεσης (μονοφασική, τριφασική) και φτάνουν τα 120-130 ευρώ για τις κατοικίες.
Η ΔΕΗ ζήτησε επίσης να μην μπορεί να αλλάξει προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος όποιος πελάτης τής οφείλει, εκτός και αν η νέα εταιρεία αναλάβει να εισπράξει και να αποδώσει στη ΔΕΗ το χρέος! Αλλες εταιρείες ηλεκτρισμού, που συμμετείχαν στη «διαβούλευση» της ΡΑΕ, ζήτησαν να επεκταθεί το δικαίωμα ελέγχου των υποψήφιων πελατών τους από 1 σε 2 χρόνια πριν, για τυχόν χρέη τους για το ηλεκτρικό ρεύμα!
Το σύνολο των προτάσεων της ΔΕΗ - που διατυπώθηκαν με επιστολή του προέδρου της Α. Ζερβού προς τη ΡΑΕ - κινείται στην κατεύθυνση της πιο εύκολης διακοπής της ηλεκτροδότησης για τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως το λογαριασμό. Η ΔΕΗ έχει ήδη διαμαρτυρηθεί για την επιμήκυνση σε 80 μέρες (από 40) της προθεσμίας πληρωμής του χαρατσιού, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης γι' αυτόν που δεν έχει πληρώσει. Θεωρεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της βασίστηκαν σε αυτό για να μην πληρώσουν όχι μόνο το χαράτσι, αλλά και το λογαριασμό ρεύματος.
-----------------------------------------------
Ανάστατοι είναι οι αγρότες του Ορμενίου Εβρου
Ανάστατοι είναι οι αγρότες του Ορμενίου στον Εβρο, καθώς 3 μήνες μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους, ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί, παρά τις υποσχέσεις των διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», καταγγέλλει τον εμπαιγμό σε βάρος των αγροτών και ανακοινώνει ότι τις επόμενες μέρες θα πάρει πρωτοβουλίες, θα συναντηθεί με τους φορείς και τους κατοίκους του Ορμενίου, με στόχο την οργάνωση αγώνων για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Σε περιπτώσεις θεομηνιών οι όποιες αποζημιώσεις έχουν αξία όταν χορηγούνται άμεσα για την αντιμετώπιση των πρώτων δυσκολιών και την ανακούφιση των πληγέντων.
Η ΟΑΣΕ καταγγέλλει σαν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους πλημμυροπαθείς και καλεί τους κατοίκους του Ορμενίου δυναμικά να απαντήσουν στην κοροϊδία και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.
Και η περίπτωση του Ορμενίου δείχνει περίτρανα πόσο ανεπαρκής είναι ο ΕΛΓΑ για την προστασία της περιουσίας των αγροτών από διάφορες θεομηνίες . Ο αγώνας των αγροτών και κτηνοτρόφων για ένα σύγχρονο, Δημόσιο ΕΛΓΑ , που θα προσφέρει πλήρη ασφάλιση από όλους τους φυσικούς κινδύνους , πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει».
--------------------------------------------------------------
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιστρέφουν τα παρκόμετρα
Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Αθήνας από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μάη. Το σύστημα είχε παύσει να λειτουργεί εδώ και δυο μήνες καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των εισιτηρίων.
Συγκεκριμένα, η σύμβαση εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος για μια πενταετία, έληξε τον Ιούλη 2011. Επεκτάθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής του αναδόχου. Οι δυο αυτές ενέργειες, προκάλεσαν την επέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο τελικά αποδέχθηκε τη νομιμότητα της σύμβασης με απευθείας ανάθεση, αλλά όχι με αναδρομική ισχύ. Ακολούθως η δημοτική αρχή αποφάσισε να λειτουργήσει την ελεγχόμενη στάθμευση η ΔΑΕΜ (εταιρεία πληροφορικής του Δήμου). Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο όπου η λαϊκή οικογένεια υποφέρει από την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματά της, η δημοτική αρχή φέρνει νέα χαράτσια εκμεταλλευόμενη το δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: