Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ευσεβείς πόθοι.

Δημοσίευμα ΑΥΓΗΣ 18/4/2012
Τι να σχολιάσει κανείς σε  τέτοιου είδους  δημοσιεύματα; Προφανώς στο Συριζαίικο και σε όλο το κεντροαριστερό τουρλουμπούκι, όπου αυτή την εποχή  γίνεται ότι και στην ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδο, είναι άγνωστες οι λέξεις εθελοντική προσφορά, διάθεση στο κόμμα οποιουδήποτε στελέχους σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.
Βλέπουν  "εσωκομματικές ισοροπίες" και "καραμπόλες" αυτοί που διασπώνται με το παραμικρό. Κόμματα,ομάδες, ομαδούλες, παρέες, παρεούλες, ατομικές στρατηγικές είναι το παζλ που συνθέτουν αυτόν τον πολιτικό χώρο. ΄Oταν δε πλησιάζουν εκλογές, η κατάσταση θυμίζει ριάλιτι. Προσχωρούν, αποχωρούν, αναδεικνύονται, υποβαθμίζονται ή εξωπετάγονται υποψήφιοι . 
Αυτοί λοιπόν έχουν το θράσος να  θεωρούν το ΚΚΕ ότι είναι σαν τα μούτρα τους.

Δεν έχουν παρά να κοιτάξουν τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Θα διαπιστώσουν ότι οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της δράσης , του αγώνα. Καμιά σχέση με την επώνυμη γκλαμουριά των δικών τους.  Μήπως αυτό δεν είναι ένας σοβαρός λόγος, ένας ουσιαστικός λόγος, που δεν πρόκειται ποτέ να συναντηθούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ; Το ΚΚΕ θεωρεί ότι στα ψηφοδέλτια του έχουν θέση όσοι  μάτωσαν στο μετερίζι αγώνα, όσοι πρόσφεραν ακόμα και από το υστέρημα τους, όσοι θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους, όσων έβγαλαν τα πόδια τους φωτιά  στο να οργανώσουν την πάλη, την αντίσταση του λαού, όσοι έλιωσαν σόλες στις πορείες, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς. Αυτό είναι το ΚΚΕ, αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και δράσης του. Καθαρός, κρυστάλινος.
Αντίθετα στο δικό τους "κόμμα" μπαινοβγαίνουν διάφοροι με μόνο σκοπό να μαζέψουν ψηφαλάκια. 
¨Ολα υποτάσσονται στην πρόσκαιρη εκλογική επιβίωση. Στην άνοδο των ποσοστών που θα αποκτήσουν ανταλλάξιμη αξία όταν θα έρθει ώρα να λειτουργήσουν ως ανάχωμα. Σε απλά ελληνικά όσο πιο πολλούς ψήφους έχουν τόσο περισσότερες καρέκλες θα παζαρέψουν.Δεν τους νοιάζει η οργάνωση της πάλης του λαού. Το αντίθετο τη φοβούνται και  όταν μπορούν την σαμποτάρουν με κάθε τρόπο ή κατά την προσφιλή τακτική τους   συμμαχούν με τα κόμματα το μαύρου μετώπου προκειμένου να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζόμενων.



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Για τις ανάγκες των ισορροπιών μετακινήθηκαν....."
Προφανώς ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί φρασεολογία δόκιμη στους ΣΥΡΙΖαίους για να μπορέσουν να τον καταλάβουν. Διότι μόνο τέτοιους συμφεροντολογικούς όρους καταλαβαίνουν αυτοί. Η μία συνιστώσα να εξισορροπεί την άλλη, χωρίς να νοιάζονται αν η τελική συνισταμένη είναι μηδέν.
Στο κάτω κάτω, αυτοί θα το εισπράξουν το μηδέν?!
λαθραναγνώστης

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Είναι τόσο το θράσος τους που μερικές φορές οι λέξεις είναι φτωχές να περιγράψεις τα λόγια τους ή τις πράξεις τους. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Πιστεύω ότι περιμένουν να συμμετέχουν με κάποιο τρόπο στη μοιρασιά της εξουσίας και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Cos είπε...

Δεν νομίζω ότι ο ρόλος τους είναι να παίξουν στο μοίρασμα της εξουσίας. Ο ρόλος τους είναι να κάνουν αντιΚΚΕδισμό με αριστερό προσωπείο, εγκλωβίζοντας ταυτόχρονα εργαζόμενους που θα μπορούσαν να ριζοσπαστικοποιηθούν. Παίζουν ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα ξεσκεπαστούν.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Κι όμως. Τίποτα μην αποκλείεις. Αν βρουν το κατάλληλο σχήμα-όχημα δε θα πουν όχι.

Cos είπε...

Νομίζω ότι θα πουν όχι, γιατί αν συμμετάσχουν σε κάποια κυβέρνηση, καίνε τον λόγο της πολιτικής τους ύπαρξης (σε επίπεδο ηγεσίας βέβαια όλα αυτά).

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

H εμπειρία από Γαλλία και Ιταλία λέει άλλα. Αλλά έτσι κι αλλιώς ο πολιτικός τους λόγος είναι καμένος τη στιγμή που όλη τους η επαναστατική αριστεροφροσύνη εξαντλείται στα πλαίσια της ΕΕ. Μην ξεχνάς δε πως ο Τσίπρας ζητάει ψήφο διακυβέρνησης όχι διαμαρτυρίας.

Cos είπε...

Μη ξεχνάς ότι σε Ιταλία, Γαλλία δεν υπήρχαν, ουσιαστικά, κομμουνιστικά κόμματα, μάλλον καλύτερα τα "Κ.Κ" έπαιξαν τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να απειλούνται από ένα ΜΛ κομμουνιστικό κόμμα όπως εδώ. Ψήφο διακυβέρνησης ζητάει, σαν γνήσιος πολιτικός απατεώνας που είναι, όχι πράγματι για να κυβερνήσει αλλά για να κάνει ψηφοθηρία. Τέλος πάντων, όλα πλέον είναι κοντός ψαλμός ...., όχι μόνο λόγω εκλογών αλλά και λόγω των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Συμφωνώ.