Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Ληστεία!

Τον ερχόμενο Οκτώβρη, εις βάρος ενός λαού που το χειμώνα ξεπάγιασε γιατί δεν είχε να πληρώσει για θέρμανση, σχεδιάζουν να επιβάλουν νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και να εκτινάξουν περαιτέρω την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 1,4 ευρώ το λίτρο! Με αυτήν τη νέα επιβάρυνση, οι αυξήσεις στους ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα έχουν αγγίξει μέσα στη διετία το 1.500%!!!
* Οσο για το «χαρούμενο καλοκαίρι» που βιώνουμε, ήδη η τιμή της βενζίνης φλερτάρει με τα 2 ευρώ το λίτρο!
*
Γιατί συμβαίνουν αυτά;
Ιδού:
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών της 26ης Μάρτη που εκδίδεται από την ίδια την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, με μέσο όρο λιανικής τιμής της αμόλυβδης στα 1,804 ευρώ το λίτρο,
το 57% της τιμής (1,02 ευρώ) ήταν φόροι,
το 39% της τιμής (0,7 ευρώ) το νέμονταν τα διυλιστήρια,
το 3% (0,06 ευρώ) οι εταιρείες χονδρικής και
το 1% (μόλις 2 λεπτά του ευρώ) οι βενζινοπώλες.
*
Δηλαδή: Το 99% της τιμής της αμόλυβδης το μοιράζονται οι καπιταλιστές μέσω της φοροεπιδρομής του κράτους τους, των διυλιστηρίων τους και των εταιρειών τους.
Δεν είναι απολύτως καθαρό, επομένως, προς όφελος ποιου διενεργείται αυτή η ληστεία;

2 σχόλια:

albatrus είπε...

είσθε λάθος...!
για να βρείτε την πραγματική τιμή
θα προσθέτετε ένα 40% στη spot τιμή Βαρελιού(ένα βαρέλι έχει 159 λίτρα αργό) που είχε στο ταμπλό των commodities πριν 3 μήνες!
Tα άλλα όλα είναι φόροι.
Πάνε για την Κάλυψη των αποθεμάτων Πετρελαίου των Ενόπλων δυνάμεων κύρια της Πολεμικής Αεροπορίας

χθές έκλεισε το βαρέλι με τιμή $103,31 per Barrel Oil Price...δια 159 = $0,65+40%= $0,91 μετατρέπουμε τα $ σε ευρώ {[0,91*0,69]= 0,63 ευρώ.Τα υπόλοιπα από την λιανική τιμή περίπου 1,20 € είναι φόρος...!

albatrus είπε...

κάθε φορά που γεμίζω εγώ το ρεζερβουάρ,πληρώνω δυο μεροκάματα καθαρό φόρο..!:(

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...