Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Εργοδότες - Κυβέρνηση-Καμίνη ,ακούστε το καλά, στο γύψο δε μπαίνει η εργατιά».


ΚΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα 10.4.12

To Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής που υπογράφηκε χθες από την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, και από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αποτελεί έναν ακόμα Δούρειο ίππο για να περάσουν πάγιες επιδιώξεις του κεφαλαίου, των μεγαλεμπόρων και των ξενοδόχων τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ότι βαρύγδουπους τίτλους και αν δώσουν σε αυτά τα προγράμματα δε μπορούν να κρύψουν τις σταθερές και σαφείς προθέσεις τους. Η μεθόδευση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που έρχεται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο σήμερα ήρθε να δεθεί με «την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Λένε δηλαδή πως το ξεχείλωμα των εργασιακών σχέσεων, το ωράριο λάστιχο θα ωφελήσει εργαζόμενους και μικρέμπορους μαζί, πως αποτελεί όρο ανάπτυξης.
·         Δεν λένε βέβαια ακριβώς θα είναι οι κερδισμένοι από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
·         Δεν λένε πως οι μικροί έμποροι χρεοκοπούν ο ένας μετά τον άλλον σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της πτώσης του τζίρου από τη γιγάντωση των πολυκαταστημάτων, από την άγρια φορολογική επίθεση, από την πολιτική του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων.
·         Δεν λένε κουβέντα για τους ήδη χιλιάδες άνεργους εμποροϋπαλλήλους, αλλά πατάνε πάνω σε αυτό για την παραπέρα εκμετάλλευσή τους.
·         Δεν αναφέρουν επίσης, τα στοιχεία από τα καθημερινά-δεκάδες λουκέτα μικρομάγαζων σε όλες τις περιοχές της Αττικής και όλης της Ελλάδας.
·         Δεν λένε πόσα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές και σε κεντρικούς δρόμους διαφόρων συνοικιών του Λεκανοπεδίου, κλείνουν από αναδουλειά και χρέη.
·         Αποδεικνύεται με το πιο καθαρό τρόπο πως η δικαιολογία κυβέρνησης και Δήμου Αθήνας ότι τάχα οι κινητοποιήσεις είναι αυτές που δημιουργούν αιμορραγία στην εμπορική κίνηση, αποτελεί ψέμα αλλά και αφορμή ώστε να περάσουν νέες χειροπέδες στο λαό.
·         Το χτύπημα της αγοράς να το ψάξουν στο τσάκισμα του μεροκάματου, στο γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και στη φοροεπιδρομή.
·         Την ίδια στιγμή χωρίς να κρατούν προσχήματα επιχειρείται νέο απροκάλυπτο τάϊσμα στους μεγαλοξενοδόχους με επενδύσεις και ενίσχυση του επαγγελματικού/συνεδριακού τουρισμού και του τουρισμού αναψυχής.
·         Το θράσος τους δεν έχει όριο, αφού λένε ότι οι μεγαλοεργοδότες θα χρησιμοποιούν κτήρια του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή.
·         Η βιτρίνα της πόλης της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων θα πρέπει να καθαριστεί και ο λεκές για την τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι ο «εχθρός λαός».
Με βάση αυτό παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες σχέδιο νόμου του δημάρχου της Αθήνας, για τις διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης της Αθήνας, (σχέδιο που δεν αφορά μόνο την Αθήνα), επιδιώκοντας να περάσει αλυσίδες στα λαϊκά στρώματα.
Το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο προστάζει και οι πολιτικοί του υπάλληλοι χορεύουν στον «ταμπουρά» που αυτό βαράει.
Το όλο πρόγραμμα κλείνει με την απαραίτητη γαρνιτούρα δήθεν ενίσχυσης των φτωχών και των αστέγων, που η ίδια η πολιτική τους, δημιουργεί.
Ο σφαγιασμός των επιδομάτων, ακόμα και αυτών που υπάρχουν για την άμυνα και την επιβίωση των ανέργων (επίδομα ανεργίας, επίσχεσης εργασίας), η επιδότηση μόλις του 1/5 των ανέργων, εξισορροπείται στο παραπάνω πρόγραμμα, με κέντρα διανομής αγαθών.

Τέτοια είναι η υποκρισία τους και το θράσος τους.

Απέναντι σε όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο, απαντάμε λακωνικά.
«Εργοδότες - Κυβέρνηση-Καμίνη ακούστε το καλά, στο γύψο δε μπαίνει η εργατιά».

Τα συνδικάτα μας οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας
στα τοπικά Δημαρχεία την Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: