Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Δημοσκοπικές απάτες ... συνέχεια.

Aναδημοσίευση από Redfly Planet

Οι δημοσκοπικές έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Και δεν μιλώ τόσο για τα ευρήματα τους, όσο για την λογική με την οποία τα ευρήματα αυτά αλληλοσυγκρούονται. Σοβαρευτείτε ρεεε ...

Πραγματικά ο καθένας γράφει και μαγειρεύει ότι θέλει. Χαρακτηριστικά σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB για την Β' Αθηνών, το ΚΚΕ παρουσιάζεται μεν δεύτερο κόμμα, αλλά με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω από το 10,2% (πρώτη τοποθετείται η ΝΔ με 15,5%). Με μια πρώτη ανάγνωση, δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή η απάτη, αλλά εαν ψάξει κανείς τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, θα δει πως το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2009 είχε στην Β' Αθηνών 10,84%, στις Ευρωεκλογές του 2009 είχε 11,50%, ενώ το 2007 12,11%. Με λίγα λόγια σύμφωνα με την MRB το ΚΚΕ πέφτει σε σχέση με το 2009 και μάλιστα στις εργατογειτονιές της Αθήνας !!!

Μόνο που η ίδια η MRB σε πανελλαδική δημοσκόπηση στις 24/3/2012 που δημοσιεύθηκε στην Real News, παρουσίασε το ΚΚΕ με ποσοστό κοντά στο 11% σε ολόκληρη την χώρα. Και επειδή το κουτόχορτο μας πειράζει στην χώνεψη και το αποφεύγουμε, αναζητήσαμε ανάλογα δείγματα για την Β Αθηνών, όταν το ΚΚΕ είχε ξανά στο παρελθόν πλησιάσει ή ξεπεράσει το 10%, είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα.

Το 1981 το ΚΚΕ καταγράφει στην επικράτεια ποσοστό  10,93%. Στην Β' Αθηνών το ποσοστό φτάνει το 18,04 %.

Το 1985 το ΚΚΕ καταγράφει στην επικράτεια ποσοστό  9,89%. Στην Β' Αθηνών το ποσοστό φτάνει το 15,51 %.

Τον Νοέμβριο του 1989, ο ενιαίος Συνασπισμός καταγράφει στην επικράτεια ποσοστό 10,97%. Στην Β' Αθηνών το ποσοστό φτάνει το 17,68 %.

Τον Απρίλη του 1990, ο ενιαίος Συνασπισμός καταγράφει στην επικράτεια ποσοστό 10,28%. Στην Β' Αθηνών το ποσοστό φτάνει το 16,30 %.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι σε όλες τις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν, ακόμα και σε εποχές υψηλής πόλωσης και ψυχολογικής τροκρατίας όπως τα τελευταία χρόνια,  η αναλογία των ποσοστών του ΚΚΕ σε Β' Αθηνών και την Επικράτεια, δεν πέφτει σε καμία περίπτωση κάτω από το 1.40 με 1.45, άρα στην περίπτωση που το ΚΚΕ πανελλαδικά καταγράφει δημοσκοπικά 11% απο μια εταιρεία σαν την MRB, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ποσοστό της Β Αθηνών από την ίδια εταιρεία, να υποχωρήσει κάτω από το 15,5%.

Ναι αλλά ... τότε υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί και πρώτο κόμμα στην Β Αθηνών !!! Και εδώ βρίσκεται και η αιτία του "άγαρμπου" μαγειρέματος.

Οι απατεώνες των δημοσκοπικών εταιρειών πληρώνονται για μια συγκεκριμένη υπηρεσία από τα μέσα ενημέρωσης που τους προσλαμβάνουν και ξέρουν τι πρέπει να παρουσιάσουν. Μερικές φορές όμως είναι δύσκολο να βγάζεις τα αποτελέσματα που θέλουν, όσο καλά και εαν μπορείς να μαγειρεύεις.

1 σχόλιο:

Albatrus είπε...

Φίλε μου το ποσοστό διαμορφώνεται με βάση τους ψηφίσαντες

ΜΗ κοιτλάς ποσοστό αλλά ψήφους

στις προηγούμενε βουλευτικές σε όλη την επικράτεια πήραμε μείον 150 χιλ ψήφους(πέσαμε απο τις 450 χιλ στις 300 χιλ0

αν σ'αυτές τις εκλογές τις ξαναπάρουμε πίσω (κάπως αδύνατον...γιατί η ΔΗΜΑΡ κατεβαίνει μόνοι της)θα είναι μεγάλη επιτυχία.

επαναλαμβάνω μη κοιτάτε ποσοστά

πόσα φύλλα ριζοσπάστη διαβάζονται κάθε μέρα (γύρο στις 3,200) & πόσοι μαζεύονται στις Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

αλλά για μας... μετράει η ποιοτική Ανάπτυξη (Γερές & Μαζικές Οργανώσεις)του Κόμματος & της Νεολαίας.

Ανοιγόμαστε Πολιτικά μέσα στους χώρους δουλειάς και στα πανεπιστήμια μέχρι την τελευταία μέρα των εκλογών και δεν επαναπαυόμαστε στις Δημοσκοπήσεις όπως ο Τσίπρας.

Την Πολιτική μας την Καθορίζουν τα Όργανα(Συνέδριο-Πανελλαδική Συνδιάσκεψη-Κ.Ε)και όχι η δημοσκοπήσεις....!

ΔΟΥΛΕΙΑ....!