Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ράδιο-Σαπίλα


Αναδημοσίευση από Ριζοσπάστη
Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι του ράδιο-Αρβύλα σχεδόν κάθε μέρα όλο και κάτι θα πουν για το ΚΚΕ. Με το γνωστό τους στιλ συμβάλλουν και αναπαράγουν τα κύρια σημεία της αντι-ΚΚΕ προπαγάνδας. Εκαστος στο είδος του... Οι Αρβύλα το κάνουν μέσα από τις σάχλες που τις πουλάνε και για αστεία... Οι ίδιοι βέβαια μπορεί να πουν ότι απλά κάνουν χιούμορ και ότι το ΚΚΕ το πιάνει πάλι «μανία καταδίωξης». Αλλά τα πράγματα είναι απλά.
Πριν μερικές μέρες ανακάτεψαν σε μια σούπα το ΚΚΕ, το facebook, τον «Ριζοσπάστη» σε έναν καταιγισμό ασυναρτησίας που δυσκολεύεσαι να σχολιάσεις στα σοβαρά... Μέσα από αυτόν τον αχταρμά, στα θολά προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν τα όσα λέει το ΚΚΕ για τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και ταυτόχρονα να γελοιοποιήσουν και τον «Ριζοσπάστη». Που μιλάει για τα λαϊκά προβλήματα και λέει την αλήθεια στο λαό, πράγματα για τα οποία δεν ανοίγουν το στόμα τους οι Αρβύλες.

Χτες αναπαρήγαγαν την κύρια γραμμή επίθεσης των τελευταίων ημερών απέναντι στο Κόμμα, ότι δηλαδή το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει, ότι θέλει μόνο να είναι στην αντιπολίτευση και να κάνει απεργίες. Το ΚΚΕ όχι μόνο δε θέλει να είναι στην αντιπολίτευση αλλά παλεύει για να έχουν την εξουσία η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα και αυτή η εξουσία βέβαια θα έχει και την κυβέρνησή της. Αυτό είναι που δεν τους αρέσει. Γιατί θα προτιμούσαν το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα χαντακώσει το λαό. Είπαν μάλιστα: «Σιγά το δύσκολο να κάνεις απεργία, στην Ελλάδα γίνονται περίπου 3.500 απεργίες το δευτερόλεπτο...». Μην έχοντας ιδέα από απεργία επί της ουσίας χλευάζουν τον εργάτη που συγκρούεται στο χώρο δουλειάς του με το αφεντικό ενώ κινδυνεύει να απολυθεί όταν κάνει απεργία. Πάει πολύ όμως τέτοιες απόψεις να περνιούνται για «εναλλακτικές» και «προοδευτικές».
Αναπαράγουν γνωστά και ξεφτισμένα στερεότυπα που επιδιώκει να καλλιεργεί το σύστημα, ότι το ΚΚΕ λέει τα «ίδια και τα ίδια», ότι είναι ξεπερασμένο και «παλιομοδίτικο».
Βέβαια... είναι παλιό το ΚΚΕ και οι ιδέες του για τη νέα κοινωνία και φρέσκες (!) οι ιδέες των Αρβύλα. Ολόφρεσκη σαπίλα...




4 σχόλια:

sosat είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ.
ΑΠΑΞΙΩΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα

Cos είπε...

Είναι καλοί για πλάκα καφενείου και άθλιοι όταν κάνουν πολιτική.

bandiera rossa είπε...

Ειναι φασιστοειδη σε διατεταγμενη υπηρεσια, απλα, ουτε πλακα καφενειου, ουτε σατυρα, επαγγελματιες ειναι οι
...ανθρωποι..., πληρωμενα τσιρακια των αφενταδων τους, για την βρωμικη δουλεια.
Αυτο ειναι ξεκαθαρο απο ολη την τηλεοπτικη και οχι μονο διαδρομη τους (στην υπολοιπη δραστηριοτητα τους συγκαταλεγονται νταβατζηδες της νυχτας, εμπορια ..., ... και ολη η ολη η βρωμια κυκλωματων σκοτεινων και υπογειων διαδρομων.