Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τις εκλογές

Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νοιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Μια λαϊκή συμμαχία ορμητική πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ.
Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ’ όλα όμως το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.
Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά – αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού.
Καλούμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους και τους οπαδούς, τους συναγωνιστές που παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους και τις όποιες διαφορές έχουν απέναντι στο ΚΚΕ, ωστόσο μαζί μας πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια και οπωσδήποτε καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα – νύχτα, ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση υπέρ του λαού του ΚΚΕ. Να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό, που θέλει λύση και είτε από άγνοια, γιατί παραπλανήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, είτε γιατί φοβήθηκε από την αντιδραστική προπαγάνδα, δεν κάνει αυτό το άλμα, αυτό το βήμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ.
Ο λαός πρέπει να αποδειχθεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν τα καινούργια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική γιατί ακριβώς συμφέρει από το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.

ΑΘΗΝΑ 11/4/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: