Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Προβοκάτσια δίχως πάτο

Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν υπάρχει πάτος στα μέσα που θα αξιοποιήσουν για να χτυπήσουν (και προεκλογικά) το ΚΚΕ, αλλά και στο βρώμικο ρόλο που παίζουν και θα παίξουν στην επίθεση τα διάφορα μπλογκς και σάιτς του διαδικτύου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί χτεσινό «αποκλειστικό» - όπως το προβάλλει - δημοσίευμα μιας ιστοσελίδας με την επωνυμία «diktionews.gr», η οποία γράφει:
«Χαλασμός κόσμου γίνεται στον Περισσό εξαιτίας της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων προκειμένου να χτυπηθεί ο δικομματισμός. Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του diktionews.gr με πλάγιους τρόπους εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα η ηγεσία του κόμματος προσπαθεί να κρατήσει τα όργανα μακριά από τη λήψη μιας απόφασης που θα λέει "ναι" στην πρόταση συνεργασίας.

Ποιος είναι ο πλάγιος τρόπος; Εχει αυξήσει τα μέλη που συμμετέχουν στα όργανα αυτά σε ζυγούς αριθμούς οπότε σε περίπτωση ισοψηφίας δεν περνά η όποια απόφαση έχει τεθεί σε ψηφοφορία. Η μεθόδευση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατα εσωκομματικά προβλήματα αφού μπορεί η ηγεσία του ΚΚΕ να απορρίπτει μετά βδελυγμίας ένα ενδεχόμενο συνεργασίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα στελέχη που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.
Μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω τα στελέχη που τάσσονται υπέρ της συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων κάνουν λόγο για την αντικατάσταση ακόμη και της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα! Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη πληροφόρηση έρχεται με αρκετή καθυστέρηση δεδομένων των στεγανών που υπάρχουν στο ΚΚΕ. Παρά ταύτα δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης».
Η προβοκάτσια βγάζει μάτι. Γράφουν ανώνυμα δέκα αράδες γεμάτες από διαστροφικά ψέματα, τις πετάνε σε μια ιστοσελίδα σαν «έγκυρες» και «αποκλειστικές» πληροφορίες, οι οποίες αναπαράγονται με ταχύτητα από άλλες, αναλόγου ποιότητας ιστοσελίδες, και έτσι λειτουργεί η προβοκάτσια. Είναι βρώμικοι και επικίνδυνοι. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και αδίστακτοι στον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να πολεμήσουν το ΚΚΕ, με άθλια και δόλια μέσα. Η στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ είναι κριτήριο ψήφου για το λαό. Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και τσακισμένα τα κόμματα που θέλουν το λαό φοβισμένο στη γωνία, καταδικασμένο στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να σωθεί η πλουτοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: