Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Συνέντευξη τύπου Αλέκας Παπαρήγα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Αναδημοσίευση από ERT.GR
Δείτε εδώ τη συνέντευξη
Τις θέσεις του ΚΚΕ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά παρουσίασε σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζητώντας μεταξύ άλλων, να διαγραφούν οι τόκοι και για οικογένειες με εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ το χρόνο να διαγραφεί το 50% και το υπόλοιπο να μην προσαυξάνεται με τόκους. Τόνισε δε ότι τα δάνεια επιβαρύνουν κατά 50% τα έσοδα των νοικοκυριών, προσθέτοντας ότι το 78,3% των νοικοκυριών έχουν χρέος μικρότερο των 200.000 ευρώ και από αυτά το 55,6% έχουν χρέη κάτω από 110.000 ευρώ.
Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν νόημα οι εκλογές, σημαίνει ότι δεν έχουν οξυμένα προβλήματα ακόμα και εκτίμησε ότι θα εξαπολυθούν κινδυνολογίες και τρομοκρατίες χωρίς να αποκλείει ακόμα και τις προβοκάτσιες κατά την προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας με νόημα πως «δεν παρασυρόμαστε από τις δημοσκοπήσεις».
Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα αντιπροσωπεύει τη λαϊκή εξουσία και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού. «Ο εχθρός δεν βρίσκεται μόνο μέσα στη Βουλή αλλά και στον επιχειρηματικό κύκλο και στην αστική τάξη», σημείωσε.
Ανέφερε ότι «τις εκλογές τις ζητούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για τον εαυτό τους». Καταψηφίζοντας τα δύο κόμματα δεν σημαίνει ότι καταψηφίζεις τον κόσμο τους, είπε και  αρνήθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα την οποία χαρακτήρισε αλλαγή βιτρίνας, αμφισβητώντας την γνησιότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: