Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Να παραμεριστούν τα αναχώματα


O λαός πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά του απέναντι στα κόμματα που με «αντιμνημονιακή» ρητορεία προσπαθούν να κρύψουν ότι την επομένη των εκλογών θα καταθέσουν την ψήφο του στο ταμείο της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Καμμένος (και ο Δημαράς που συμπράττει μαζί του). Το κόμμα του προβάλλεται από τα αστικά ΜΜΕ σαν η πλέον «αντιμνημονιακή» φωνή και ελάχιστα ασχολούνται με τα μέτρα που προτείνει στο πρόγραμμά του και τα οποία είναι πανομοιότυπα σχεδόν με εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενδεικτικά, προτείνει την«προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία», την έμμεση δηλαδή απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ζητάει ακόμα την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» για τους Ελληνες εφοπλιστές, που απολαμβάνουν ήδη δεκάδες φοροαπαλλαγές και χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο. Ο Καμμένος προτείνει τέλος το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δημόσιων υποδομών με«μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων», αλλά και τη λειτουργία όλων των δημόσιων οργανισμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τι παραπάνω λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Τίποτα απολύτως. Το ίδιο ισχύει και για τον ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος άλλωστε έχει δώσει δείγματα γραφής από κυβερνητική θέση για την αγριότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα.
Ο Κουβέλης, από την πλευρά του, προβάλλεται και αυτός σαν «αντιμνημονιακός», αλλά λέει ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μνημόνιο, αφού είναι διεθνής υποχρέωση του κράτους. Δηλώνει έτοιμος για προγραμματική διακυβέρνηση, αφού λέει πως δεν τον αφήνει αδιάφορο η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, κύρια με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο άλλωστε προέρχεται και η πλειοψηφία των στελεχών του. Αρα, παίρνει την ψήφο του λαού που υποφέρει και την καταθέτει από την πίσω πόρτα στην πολιτική που βαθαίνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Κατσέλη και ο Καστανίδης είναι σάρκα από τη σάρκα του ΠΑΣΟΚ. Υπηρέτησαν από υπουργικές θέσεις την πολιτική του και έχουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια. Σαν τέτοιοι πρέπει να τιμωρηθούν και στην κάλπη.
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αναξιόπιστος και αφερέγγυος. Κοροϊδεύει το λαό με υποσχέσεις για εύκολες λύσεις και τρυγάει ψήφους. Καίγεται για μια δυο θεσούλες στην αστική διαχείριση και δεσμεύεται για πράγματα τα οποία δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα κι αν κυβερνήσει, αφού δεν έχει στρατηγική σύγκρουσης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ηττοπάθεια και απογοήτευση την επόμενη μέρα. Πραγματική διέξοδος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του. Σ' αυτές τις εκλογές, ακόμα περισσότεροι πρέπει να κάνουν το βήμα. Να γυρίσουν επιθετικά την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να μη σκορπίσουν την αγανάκτησή τους στα αναχώματα, που την άλλη μέρα δε θα είναι στο πλευρό τους, αλλά απέναντί τους. Το πραγματικά διαφορετικό θα προκύψει στις 7 του Μάη, αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πατώσει στην κυριολεξία, αν δε σκορπίσει η λαϊκή ψήφος στους λεγόμενους αντιμνημονιακούς και βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ.
Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: