Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών

  Του Νίκου Θεοδωράκη (nikostheodwrakis.blogspot.com)
Πάντα προεκλογικά τίθεται το θέμα της ενότητα της αριστεράς και μάλιστα από κόμματα που μόνο στο φαίνεστε μπορεί να έχουν σχέση με την πρόοδο και την αριστερά έστω και με την ευρύτερη έννοια, δηλαδή πως γίνεται να αποδέχεσαι το δημόσιο χρέος και να λες πως πρέπει να πληρώσει έστω και ένα μέρος του ο Ελληνικός λαός από την στιγμή που όχι μόνο δεν συμμετείχε στην δημιουργία του αλλά και όλα αυτά τα χρόνια τον εκμεταλλεύτηκε η αστική τάξη άγρια. Ο εργαζόμενος λαός παρήγαγε δημιουργούσε διαρκώς ένα τεράστιο ΑΕΠ  αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις καταθέσεις της αστικής τάξης στην Ελβετία και αλλού. 
Άρα επειδή ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια τις εξουσίες των κομμάτων, μάλιστα σήμερα μέσα και από τις συνεργασίες ο Ελληνικός λαός πρέπει να πει ένα τεράστιο "τέρμα ως εδώ"  και να ψηφίσει την δύναμη του και την προοπτική να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του, να ελέγχει ο ίδιος τα μέσα παραγωγής τα αποθεματικά των τραπεζών τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να αποφασίζει ο ίδιος που θα ρίξει το βάρος της δύναμης του της παραγωγής του και όχι αυτό να καθορίζεται απο το τι συμφέρει την Ευρωπαϊκή ένωση και το κέρδος των αστών, σήμερα  υπάρχουν όλες  οι προϋποθέσεις
υπάρχει ένα έμπειρο προσωπικό δυνατό σε κάθε τομέα στην επιστήμη στην παιδεία στην ιατρική στην παραγωγή από τον πρωτόγεννη τομέα έως και τον τουρισμό. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να εκμεταλλευτούμε τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας. 
Όλοι σήμερα μιλούν φυσικά προεκλογικά για αυτά  για τις δυνατότητες της χώρα κι όμως από την άλλη ζητούν από τον Έλληνα αγρότη εργάτη μικρομεσαίο να ζήσει όπως το 50  μεταπολεμικά.
Όλοι σήμερα μιλούν για ισχυρή Ελλάδα που μπορεί όμως ο καθένας θέλει την εξουσία για την πάρτη του για το κόμμα του. κανείς δεν μιλάει για λαϊκή εξουσία, ούτε καν οι δήθεν αριστεροί. 

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε Λαϊκή Εξουσία ψηφίζουμε το κόμμα που θέλει τον λαό στην εξουσία που δεν διεκδικεί την ψήφο μας  για την δική του εξουσία που δεν θα την παζαρέψει δεν θα θελήσει να την παντρέψει η να την προσθέσει σε δήθεν αντιμνημονιακές  κορώνες το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της κρίσης όπως και το δημόσιο χρέος είναι αποτέλεσμα της κρίσης, της κρίσης του σάπιου τρόπου κοινωνικής παραγωγής που το κέρδος της το καρπώνονταν τα λίγα χέρια.
         Τώρα δυναμικά ΚΚΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: