Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Στοχοποιούν τους συνταξιούχους

«Κάτω από 65 κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει σύνταξη. Δεν έπρεπε να δίνουμε σύνταξη κάτω των 65 σε κανέναν. Αν δε δίναμε σε κανέναν κάτω των 65, θα μπορούσαμε να δίνουμε στους ανάπηρους αυτό που έπρεπε να τους δίνουμε...». Αυτά είπε ο λαλίστατος υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χτες στον «Αντέννα», για να καλύψει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των αναπήρων, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Μόνο που ο Αδ. Γεωργιάδης καθόλου δεν πρωτοτυπεί. Οι θεωρίες του «κοινωνικού αυτοματισμού», η προπαγάνδα ότι για την αβίωτη ζωή συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων στην οποία τις καταδικάζει η αντιλαϊκή πολιτική φταίνε κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες εργαζομένων, δεν είναι καινούριες.
Το γεγονός ότι η περιουσία των Ταμείων λεηλατήθηκε με σχέδιο και έγινε φθηνή χρηματοδότηση για τους επιχειρηματίες, προφανώς δεν απασχολεί τον υπουργό. Το «κούρεμα» της περιουσίας των Ταμείων με το οποίο τους αφαίρεσαν 12 περίπου δισ. ευρώ, δεν έχει καμία σημασία. Αυτοί που φταίνε είναι οι μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν τα 65 ή κάποιες άλλες κατηγορίες εργαζομένων που μετά 35 χρόνια σκληρής δουλειάς βγήκαν στη σύνταξη, την οποία μάλιστα τους περιέκοψαν, χωρίς αιδώ, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων και τη μικρή τους ηλικία. Και αντί ο κ. Γεωργιάδης να απολογηθεί για το τσεκούρι στις συντάξεις ζητάει και τα ρέστα.
Με το ψέμα και τη συκοφαντία οι κυβερνώντες επιχειρούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να αφήσουν στο απυρόβλητο την ταξική πολιτική τους υπέρ μιας χούφτας μονοπωλίων και μιας ελάχιστης μειοψηφίας που νέμεται τον λαϊκό κόπο με τη στήριξη των κυβερνήσεων. Τους έχοντες και κατέχοντες υπερασπίζει ο υπουργός των περικοπών και της εμπορευματοποίησης της Υγείας και δείχνει τα δόντια του στους αδύνατους. Αξιος ο μισθός του! Από την αφεντιά του δεν περιμέναμε ν' ακούσουμε και τίποτα διαφορετικό...
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: