Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Αντικομμουνιστικός αχταρμάς

Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη φαντασία για ένα δημοσιογράφο να προσπαθεί να συνδέσει ασύνδετα γεγονότα μεταξύ τους για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που βρίσκεται μόνο στη δική του φαντασία. Πολύ περισσότερο που γι' αυτό επιστρατεύει την ψευτιά και τη συκοφαντία. Αυτό κάνει ο Κοττάκης της «Δημοκρατίας» με το άρθρο του «Κανάλι επικοινωνίας των δύο άκρων».
Τι κάνει;  Επικαλείται τις προβοκάτσιες και τα ψέματα του Ρουπακιά. Ενοχλείται σφόδρα με την αποκάλυψη του «Ρ» ότι η ΕΕ δίνει χρήμα με ουρά για να προπαγανδίσει το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, ενοχλείται με την τοποθέτηση της Αλ. Παπαρήγα για το τι σημαίνει η συμμετοχή του λαού στην εξουσία. Φτιάχνει έναν αντικομμουνιστικό αχταρμά και καταλήγει στην αντιδραστική και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «οι βάσεις της Ακροδεξιάς και της Αριστεράς επικοινωνούν».
Ο αντικομμουνισμός τον τυφλώνει και δεν μπορεί να δει -κι ας διαφωνεί- ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα που παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που προϋποθέτει ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό αφέντη του πλούτου που παράγει, με τη δική του λαϊκή εξουσία.
Τη συμμετοχή του λαού στην εξουσία περιέγραψε η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της στη Βουλή, χωρίς να πει τίποτα το καινούργιο.
Επανέλαβε τη γνωστή κριτική στο αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα και την πρόταση του ΚΚΕ με βάση τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου για το πώς βλέπει το Κόμμα τη νέα κοινωνική οργάνωση. Τι σημαίνει ο λαός στην εξουσία. Τι σημαίνει ο βουλευτής, ο εκπρόσωπος του λαού, να εκλέγεται μέσα από τις παραγωγικές μονάδες, μέσα από τη συνέλευση της βάσης, ο οποίος δεν θα είναι μόνιμος, θα μπορεί να ανακαλείται χωρίς να περιμένει τις επόμενες εκλογές.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: