Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

52 μαθητές δημοτικού με ένα δάσκαλο!

Στη δημιουργία ενός ολοήμερου τμήματος στο οποίο θα συνωστίζονται 52 μαθητές με ένα δάσκαλο(!) που εργάζεται με τους όρους του ΕΣΠΑ, οδηγείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας. Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Σύλλογο Γονέων του Σχολείου που πληροφορήθηκε ότι με τηλεφωνική εντολή του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγχωνεύονται τα δύο ολοήμερα τμήματα σε ένα, γιατί μένει κενή μια θέση λόγω απόσπασης εκπαιδευτικού. Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει το γεγονός και ζητά την τοποθέτηση αναπληρωτή και κάλυψη των ειδικοτήτων που λείπουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος.
Διώκουν διευθυντές επειδή δεν έκαναν συμπτύξεις;
Στο μεταξύ, αποφασισμένη να προχωρήσει με κάθε μέσο, ακόμα και με πειθαρχικά μέτρα, την πολιτική των συμπτύξεων φαίνεται πως είναι η διοίκηση της εκπαίδευσης. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη»έχει κινηθεί προκαταρκτική ΕΔΕ εναντίον των διευθυντών του 3ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου επειδή δεν προχώρησαν σε σύμπτυξη τμημάτων.
Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα επιχειρήθηκε να συμπτυχθεί το 2010, αλλά και στα τέλη του προηγούμενου μήνα που έγινε προφορική «υπόδειξη» προς τους διευθυντές από την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας για σύμπτυξη των τμημάτων της Α' Δημοτικού από τέσσερα σε τρία τμήματα. Οι δύο Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν άμεσα δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία συγχώνευση και καμία αλλαγή προς το χειρότερο για την εκπαιδευτική διαδικασία και από κοινού με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής «Ρόζα Ιμβριώτη» έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α' Αθήνας, όπου απέσπασαν δέσμευση ότι θα «παγώσουν» οι συγχωνεύσεις και θα επανεξεταστούν το Δεκέμβρη.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» τονίζει ότι η προκαταρκτική ΕΔΕ στοχεύει στον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει τώρα.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: