Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γιατί ρε Θανάση;*

* Το ερώτημα απευθύνεται προς τον Θανάση Παφίλη

Προφανώς, Θανάση , έχετε τρελαθεί τελείως εκεί στο Περισσό!  Η "αριστερά" ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στα θερινά ανάκτορα της ΕΕ, διά του Αλεξένιν Τσιπράλιν, κι εσείς  εκεί το χαβά σας.
Όλη η Ευρώπη , ειδικά οι καπιταλιστές και οι μονοπωλιακοί όμιλοι, παρακολουθούν  έντρομοι, αν όχι γονατιστοί την ραγδαία προέλαση των επαναστατικών δυνάμεων , αλλά εσείς στο ΚΚΕ αμετανόητοι  κομπλεξικοί.
ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ;
Ο ΑΛΕΞΕΝΙΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΘΑ ΤΙΘΑΣΕΥΣΕΙ,  ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΤΗΝ ΑΚΟΡΕΣΤΗ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ , ΚΕΡΔΗ ,ΚΕΡΔΗ. ΠΩΣ ΕΝΑΙ ΔΥΜΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ  ΑΛΑΛΑΖΟΝΤΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Ο ΑΛΕΞΕΝΙΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ή ΟΧΙ;
Και καλά όλα τα άλλα κομμουνιστικά κόμματα , αλλά εσείς ξέρετε, έχετε παρακολουθήσει τη θυελλώδη πορεία και τους αγωνιστικούς , αριστερούς μα και κομμουνιστικούς τυφώνες που σαρώνουν την Ελλάδα. Ποιος τους προκαλεί; Το ασήμαντο και φυλλοροών ΠΑΜΕ; Χα!
Δεν μάθατε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ έχει κάνει επανειλλημένες απόπειρες αυτοκτονίας από την απελπισία του; Ε;
Είστε υπόλογοι, Θανάση, απέναντι στην παγκόσμια εργατική τάξη!
ΤΕΛΟΣ
Υ.Γ. Καλά δεν τους τα  έσουρα Στάθη; Ε, μα οι παλιοΚΚεδες!

Επισυνάπτω απόσπασμα κειμένου του Στάθη , από τον enikos.gr, το οπoίο και με ενέπνευσε

Γράφει λοιπόν ο κ. Παπαχρήστος: «Το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο πολιτικό παρασκήνιο είναι ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει το αριστερό αγόρι Αλέξη στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν! Είναι σαν αυτά που λέγαμε παλιά “αλβανός τουρίστας” ή μεταγενέστερα “επενδυτής στην Ελλάδα”».

Και συνεχίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος: «Τηλεφώνησα λοιπόν στον φίλο Θανάση Παφίλη και τον ρώτησα:

- Τελικά εξετάζετε το ενδεχόμενο να στηρίξετε Τσίπρα στις ευρωεκλογές;

Εβαλε τα γέλια.

- Ε όχι, βέβαια. Είναι θέμα αρχής για μας να μην τον στηρίξουμε. Αλλά εδώ έχει γίνει μια λαθροχειρία από μέρους τους, την οποία σκοπίμως καλλιεργούν.

- Τι είδους λαθροχειρία;

- Οτι δεν θα είναι υποψήφιος του GUE, στο οποίο μετέχουμε και εμείς, αλλά της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία μετέχει του ευρύτερου αυτού συνασπισμού μαζί με εμάς και πολλούς άλλους.

- Και γιατί δεν το διευκρινίζετε και το αφήνετε να σέρνεται επί τόσες ημέρες;

- Θα το κάνουμε, για να τελειώσει αυτό το σόου...».

Τι θα διευκρινίσει ο κ. Παφίλης; ότι την υποψηφιότητα Τσίπρα στηρίζουν το Κ.Κ. Γαλλίας, η Die Linke, η Κομμουνιστική Επανίδρυση, το πορτογαλικό Μπλόκο, όλα σχεδόν τα κομμουνιστικά - αριστερά κόμματα της Ευρώπης, αλλά όχι όλα ακόμα;

Ακόμα πιο ειλικρινής ο κ. Πρετεντέρης, παραθέτει πλήρη τον κατάλογο των κομμάτων που υποστηρίζουν Τσίπρα, κοπιάζοντας μάλιστα για να βρει και την εκλογική τους απήχηση: «Κ.Κ. Αυστρίας (0,76%), Κ.Κ. Βαλονίας(0,54%), Munkaspart Ουγγαρίας (0,11%), Eesti Vasakpartei της Εσθονίας (0,10%), Rifondazione Comunista του Αγίου Μαρίνου (χωρίς εκλογικές επιδόσεις) και Linke Λουξεμβούργου (μη γελάτε, αυτοί τουλάχιστον πήραν 3,3%!)»...

Βρίσκω τη λίστα Πρετεντέρη πολύ πιο εμβριθή και τεκμηριωμένη απ’ τη λίστα Παφίλη. Και την προσέγγιση για το «κουλ αγόρι Τσίπρας» του κ.Παπαχρήστου πολύ πιο τσαχπίνικη απ’ τα γέλια του παλιού μου συντρόφου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: