Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Συνέντευξη του Θ. Παφίλη στον «ΣΚΑΪ»Η ανάκαμψη θα γίνει στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων με μισθούς πείνας και υψηλή ανεργία τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προβλέψει τη βαθιά καπιταλιστική κρίση.
Αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δάνειο που θα πληρώσει ο λαός. «Θα πάει στους επιχειρηματικούς ομίλους για ενίσχυση, για να φέρουν υποτίθεται την ανάπτυξη και την ανάκαμψη, η οποία ανάκαμψη και ανάπτυξη θα γίνεται με σύγχρονη δουλεία και σκλαβιά, με 200 και 300 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύουν το λαό, όταν λένε ότι θα φύγουμε από την επιτήρηση και τα μνημόνια, γιατί υπάρχει η επιτήρηση της ΕΕ που είναι ακόμη πιο σκληρή.
Για τους δήμους και τις περιφέρειες, υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που τους έχει μετατρέψει σε «κρατικά όργανα» και σε «σερβιτόρο του μεγάλου κεφαλαίου».
Για την Περιφέρεια Αττικής, εξήγησε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα κάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, που θα συγκρούονται με την κεντρική κατεύθυνση και δεν θα είναι προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως είπε, υπάρχουν κονδύλια στην Αττική που θα πρέπει να στραφούν στον κοινωνικό τομέα. «Εμείς θα παλέψουμε να μην υπάρχουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στις αθλητικές εγκαταστάσεις να μην πληρώνει ο κόσμος», ανέφερε φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για το νέο πετσόκομμα στις συντάξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν ένα μήνα η τωρινή Υπουργός Εργασίας, στηρίζοντας το νόμο-λαιμητόμο του ψαλιδοχέρη Κατρούγκαλου, ανέφερε στη Βουλή πω...