Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μαθήματα από τον κόσμο της «αγοράς»


Αλλη μία συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τον κόσμο της «αγοράς» έγινε χτες, αυτή τη φορά για το πρόγραμμα «Διαδικτυακό Σχολείο Επιχειρηματικότητας» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα πάνω σε αντικείμενα όπως βασικές αρχές διοίκησης και επιχειρηματικότητας, χρηματοοικονομικά, καινοτομία, νομικά και λογιστικά θέματα, μάρκετινγκ, πωλήσεις κλπ. και εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής για τη «διά βίου μάθηση» και την «επιχειρηματικότητα», που κυβέρνηση και ΕΕ θέλουν να ανάγουν σε «αξία» για τη νέα γενιά. Στο προωθητικό βίντεο του προγράμματος δίνεται μία γεύση για τις «αρχές» που περνούν τα συγκεκριμένα βίντεο - μαθήματα, όπως «το ταλέντο παράγει χρήμα», «οτιδήποτε κάνετε στην επαγγελματική σας καριέρα να το κάνετε με χαρά», «να σκεφτόμαστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν ενισχυτή της εικόνας για το προϊόν», «η καινοτομία χωρίς την εμπορευματοποίηση, χωρίς το κέρδος, ίσον εφεύρεση» κ.ά. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές Μάρκετινγκ, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και επιχειρηματίες.
Στη χτεσινή συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας πήραν μέρος εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΒ, του ΣΕΣΜΑ, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά.
Κατά τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες, ο υφυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση «θέλει να ενθαρρύνει την ενασχόληση των νέων με τον κόσμο του επιχειρείν προσφέροντας τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση σε online εκπαιδευτικό υλικό», ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών επιμελητηρίων και συνδέσμων εξέφρασαν στον υφυπουργό Παιδείας ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη δράση του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.
Ενα ακόμα αίτημά τους που η ελληνική πολιτεία σπεύδει να κάνει πράξη...
Αναδημοσίευση από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: