Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στρατιώτες της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα: Οι Έλληνες φαντάροι δεν θα γίνουν κρέας για τα κανόνια των μονοπωλίων



«Οι Έλληνες φαντάροι δεν θα γίνουν κρέας για τα κανόνια των μονοπωλίων που πυροδοτούν τους πολέμους για να αυξάνουν τα κέρδη τους», ξεκαθαρίζουν στρατιώτες που υπηρετούν στην Ίλη Στρατηγείου της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που προετοιμάζεται εναντίον της Συρίας, αλλά και στην ελληνική συμμετοχή σε αυτήν.
Ολόκληρη η επιστολή τους έχει ως εξής:
«Είμαστε στρατιώτες, παιδιά του ελληνικού λαού, που υπηρετούμε στην Ίλη Στρατηγείου, της 20ής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στην Καβάλα.
Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην επικείμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία, καθώς και σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή. Ο λαός μας δεν θέλει να πνίξει στο αίμα άλλους λαούς.
Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει την προπαγάνδα του δήθεν “ανθρωπισμού” ή της “αποκατάστασης της δημοκρατίας” και ότι αυτά επιβάλλουν την επέμβαση. Σε κάθε πόλεμο που εξαπολύουν οι ιμπεριαλιστές, επιστρατεύουν διάφορα προσχήματα για να κρύψουν την αλήθεια. Στο Ιράκ επικαλούνταν πυρηνικά όπλα του Σαντάμ, τώρα στη Συρία επικαλούνται τη χρήση χημικών από το καθεστώς Άσαντ.
Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας, μεριδίων αγορών.
Στεκόμαστε μαζί με το λαϊκό κίνημα που εναντιώνεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί του για:
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Οι Έλληνες φαντάροι δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των μονοπωλίων που πυροδοτούν τους πολέμους για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: