Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Δήμαρχος Πατρέων: «Η κυβέρνηση ετοιμάζει άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος λαϊκών οικογενειών μέσω των δήμων»

«Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή, συνεχίζει το ασφυκτικό, αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ. Θέλουν τους δήμους σε ρόλο φοροεισπράκτορα και "μακρύ χέρι" της κεντρικής εξουσίας».
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης με αφορμή το κείμενο οδηγιών που εστάλη στους δήμους από την κυβέρνηση, βάσει του οποίου αξιώνει να προχωρήσουν σε δραστική μείωση των δαπανών τους και ταυτόχρονη αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Παράλληλα, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση αποκλείει στο κείμενο αυτό κάθε δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού επικαλούμενη μνημονιακούς νόμους του 2010, ενώ τονίζει ότι: «Αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν πρώτη και κύρια υπόθεση του λαϊκού κινήματος γιατί αφορούν βασικές λαϊκές ανάγκες».
Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Πάτρας αναφέρει:

«Το στίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής δίνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατεύθυνση που έδωσε στους δήμους, για τη σύνταξη του προϋπολογισμού έτους 2016.
Στο κείμενο οδηγιών που εστάλη στους δήμους, η κυβέρνηση αξιώνει να προχωρήσουν αυτοί σε δραστική μείωση των δαπανών τους και, ταυτόχρονα, σε σημαντική αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
Παράλληλα, η κυβέρνηση αποκλείει κάθε δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, επικαλούμενη μνημονιακούς νόμους του 2010.
Συγκεκριμένα:
Από τις οδηγίες που δόθηκαν, καθίσταται σαφές πως η κυβέρνηση ετοιμάζει άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος λαϊκών οικογενειών, μέσω των δήμων.
Απαιτούν αύξηση της φορολόγησης, μέσω των ανταποδοτικών τελών, που πληρώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για την καθαριότητα και το φωτισμό.
Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή, συνεχίζει το ασφυκτικό, αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ. Θέλουν τους δήμους σε ρόλο φοροεισπράκτορα και "μακρύ χέρι" της κεντρικής εξουσίας.
Σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα προσλήψεων προσωπικού, ο Δήμος Πατρέων προσφάτως απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο στο υπουργείο Εσωτερικών, γνωστοποιώντας τις σοβαρές ελλείψεις στη στελέχωση του δήμου. Η απάντηση που λάβαμε από το αρμόδιο υπουργείο ήταν αρνητική. Δεν αποδέχθηκε καμία πρόσληψη που ζητήσαμε, παρά τις οξύτατες ανάγκες που υπάρχουν και τον κίνδυνο να ανασταλούν λειτουργίες των υπηρεσιών μας. Υπηρεσίες που στηρίζουν βασικές ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, όπως οι Παιδικοί Σταθμοί.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σε αυτό το ζήτημα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Δεν συμφωνεί με τις μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, αλλά επιδιώκει σχέσεις εργασίας που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, όπως ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις), εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ, καθώς επίσης με σχέσεις εργασίας "ανταποδοτικού χαρακτήρα", όπως αναφέρει, δηλαδή με μορφή αντιτίμου, προκειμένου το κόστος να το πληρώσει ο λαός που ήδη έχει προπληρώσει μέσω της άμεσης και της έμμεσης φορολόγησης, την πληθώρα των φορολογικών νόμων και τα κάθε μορφής χαράτσια τους.
Η Δημοτική Αρχή αταλάντευτα θα συνεχίσει να διεκδικεί μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας του προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση της ομηρικής σχέσης εργασίας, που προωθούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, στις ιδιωτικοποιήσεις καθώς και για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που προέρχονται από το φορολογούμενο λαό και τον πλούτο που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι.
Θεωρούμε ότι αυτές οι διεκδικήσεις πρέπει να γίνουν πρώτη και κύρια υπόθεση του λαϊκού κινήματος γιατί αφορά βασικές λαϊκές ανάγκες».
902.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια κούτελα που υπάρχουν στα κόμματα τι αλλαγή να υπάρξει.
Εδώ μιλάμε για μια εκατόμβη ηλιθιότητας.
Δεν αναφέρομαι στην φωτό.
Τι ανθρωπάκια είναι αυτά που υπάρχουν στην πολιτική.