Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση στις «ανακαλύψεις» της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Πάτρας.

Απάντηση στην παράταξη ΜΕΤΑ (του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), που με ανακοίνωσή του κατηγορεί τη δημοτική αρχή Πάτρας για ιδιωτικοποίηση μέρους των εργασιών του λογιστηρίου με απευθείας ανάθεση «σε εταιρεία με "μεγάλη εμπειρία" σε δήμους, μνημονιακές υποχρεώσεις, για να τις υπηρετήσει προφανώς καλύτερα», έδωσε χτες, με σχόλιό της, η δημοτική αρχή της πόλης.
Συγκεκριμένα, το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
«Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους στο Δήμο Πάτρας "ανακάλυψε" ιδιωτικοποιήσεις στο Δήμο Πάτρας και ένοχη τη δημοτική αρχή!
Οχι, δεν είναι η κυβέρνηση που πρωταγωνιστεί σήμερα στις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε η διαχρονικά ασκούμενη πολιτική από τις αστικές κυβερνήσεις χρόνια τώρα και που έχουν εμπλέξει και τους δήμους σε τούτο τον αντιλαϊκό χορό. Δεν είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, ο "Καλλικράτης", οι αστικοί νόμοι, που συρρικνώνουν δημοτικές υπηρεσίες κι έχουν στραγγίσει τους δήμους!
Ο ένοχος ανακαλύφτηκε στο πρόσωπο της δημοτικής αρχής στο Δήμο Πατρέων και για ευνόητους λόγους. Διότι αυτή η δημοτική αρχή και σαφή θέση έχει και δράση και προσανατολισμό. Συγκρούεται και αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές, απ' όπου κι αν αυτές εκπορεύονται.
Η συνδικαλιστική παράταξη του ΜΕΤΑ στο Δήμο Πάτρας ας μην αγωνιά! Η αναζήτηση και ανάθεση από το Δήμο, με ομόφωνη απόφαση της οικονομικής του επιτροπής, έργο σύμβουλου γύρω από την οικονομική κατάσταση του Δήμου, γνωρίζει πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχει με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και πόσο δε μάλλον με παραμερισμό υπηρεσιακών παραγόντων.
Ναι το ομολογούμε, αναθέσαμε έργο συμβουλευτικό γιατί θέλουμε και επιβάλλεται για εμάς και το λαό της Πάτρας να έχουμε γρήγορα και με ακρίβεια την πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Ναι, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ανάγκη μόνιμου προσωπικού και είναι το πρώτο που έχουμε αναδείξει από την πρώτη στιγμή στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση, που περνάνε σε σκυταλοδρομία τα αντιλαϊκά μνημόνια και τις περιοριστικές για το λαό πολιτικές.
Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι η δημοτική αρχή της Πάτρας, με αίσθημα ευθύνης και με συνέχεια, οφείλει και θα μεριμνά για την απόλυτη διασφάλιση στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, γιατί γνωρίζουμε ότι ο λαός της Πάτρας είναι αυτός που σηκώνει το βάρος τους. Τα μαθήματα χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος ας τα απευθύνουν αλλού! Αν ψάξουν, όχι πολύ μακριά ...θα βρουν και τους σωστούς αποδέκτες!».
Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: