Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τρέμε ΕΕ...



¨Οπως αναμενόταν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε την άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Αθήνα, για να τονώσει το ξεθωριασμένο τώρα τελευταία «αντιμνημονιακό» της προφίλ.
Σε χτεσινή ανακοίνωσή του αναφερόμενος στους αξιωματούχους της ευρωένωσης, τους οποίους εκλιπαρεί για μια συνάντηση, καταγγέλλει ότι «επιλέγουν να συνομιλούν μόνο με αυτούς που υποτάσσονται στα κελεύσματά τους και συνυπογράφουν τα μνημόνια φτωχοποίησης και ισοπέδωσης της χώρας»!
Χαρακτηρίζει την άρνηση «εξόχως προσβλητική αντιμετώπιση τόσο του ελληνικού λαού, όσο και της ίδιας της δημοκρατίας» και των «θεσμών της» όπου ως «θεσμό» αναφέρει τον ...εαυτό του. Δηλαδή αν γινόταν η συνάντηση θα υπήρχε δημοκρατία! Κι αυτά την ώρα που η ευρωένωση στην οποία υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαθλιώσει το λαό.
Τους καταχεριάζει για τη στάση τους επειδή «αυτή είναι σε πλήρη σύμπνοια με το σχεδιασμό μιας αυταρχικής και αντιδημοκρατικής Ευρώπης, στο έλεος του κεφαλαίου και των αγορών, με τους ευρωπαϊκούς λαούς στο περιθώριο». Ο σχεδιασμός βέβαια έχει προ πολλού γίνει πραγματικότητα, αλλά αλήθεια αν ο Ρομπάι συναντιόταν με τον Τσίπρα, αυτό θα σήμαινε σύγκρουση με την «αυταρχική και αντιδημοκρατική Ευρώπη»;
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: