Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Παιδιά του συστήματος οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές

Ποιον εκπλήσσει η σύλληψη κυβερνητικού συνδικαλιστή, για εξαγορά; Η σύλληψη του κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Σωτηρία" για εξαγορά, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Είναι γνωστός ο ρόλος του σάπιου και διεφθαρμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και η σύνδεσή του με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Τα στελέχη του όχι μόνο δεν συνέβαλαν ποτέ στην ανάπτυξη αγώνων προς όφελος των εργαζομένων και των ασθενών, αλλά αντίθετα φρόντιζαν να τους υπονομεύουν και να τους ξεπουλούν ακόμα κι όταν δεν εξαγοράζονταν.
Πάει πολύ όμως ο υπουργός Υγείας και η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να θέλουν να ταυτίσουν τα δικά τους παιδιά με αγωνιστές συνδικαλιστές, με πρωτοπόρους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και όχι μόνο "δεν βάζουν το δάχτυλο στο μέλι", αλλά αντίθετα δέχονται διώξεις από την εργοδοσία έως και δολοφονικές επιθέσεις από φασίστες όπως έγινε στο Πέραμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό που εγκλωβίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων και μετατρέπει τα συνδικάτα σε μηχανισμό σήψης και συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και το κράτος. Να μην εμπιστευτούν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις εκείνες που τείνουν να γίνουν υποδοχείς του σάπιου αυτού μηχανισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής τους και των οικογενειών τους είναι η ταξική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Αυτό φοβούνται. Γι' αυτό χτυπούν την οργανωμένη πάλη, τη συνδικαλιστική δράση κι από μέσα και από έξω. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι περισσότερο από ποτέ να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από γενικές συνελεύσεις, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ που αποτελεί τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα
 ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: