Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2


Ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του φιλοδοξούν να γίνουν ένας νέος «ΣΥΡΙΖΑ», εγκλωβίζοντας το λαό σε νέες αυταπάτες, ότι δηλαδή μέσα στην ΕΕ και με τους κεφαλαιοκράτες στην εξουσία, θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Τώρα που κατέρρευσε το προηγούμενο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επεξεργαστεί όλοι μαζί και με πρωταγωνιστές κι αυτούς που αποτελούν τη «Λαϊκή Ενότητα», ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του στήνουν ένα παρόμοιο σε νέα έκδοση.
Εχει βέβαια το θράσος ο κ. Λαφαζάνης να απευθύνεται στο ΚΚΕ για συμπόρευση. Ακριβώς τα ίδια έκανε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και οι περί τον Λαφαζάνη, που σήμερα κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.
Σε αυτόν τον τόπο, άλλωστε, γνωριζόμαστε. Το 1991, η παρέα του κ. Λαφαζάνη έκανε επιλογή. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν το ΚΚΕ, συντάχθηκαν και συνεργάστηκαν με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα. Εδωσαν τότε εξετάσεις στο σύστημα, αποδεχόμενοι και εξαγνίζοντας την ΕΕ και τον καπιταλισμό.
Η σημερινή εξέλιξη με την «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» και το 3ο βάρβαρο μνημόνιο έχει τη δική τους υπογραφή. Είναι συνυπεύθυνοι. Και σήμερα ξαναπαίζουν το χαρτί των νέων αυταπατών και ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν για φιλολαϊκή διέξοδο και κυβέρνηση εντός του συστήματος. Επαναλαμβάνοντας, δηλαδή, όλη την επιχείρηση κοροϊδίας του λαού, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο πως το ΚΚΕ πλάτη σε μια τέτοια προσπάθεια δεν πρόκειται να βάλει, όπως δεν έβαλε όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε αριστερός ριζοσπάστης πρέπει να σκεφτεί πως δεν πρέπει να την ξαναπατήσει. Πέρα και έξω από επιφυλάξεις, ένας είναι ο δρόμος: Τώρα ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή!

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: