Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Περί ακραίων φαινομένων και ...υπευθύνων


    Όχι που δε θα έχαναν οι δημοσιογραφίσκοι των αστικών καναλιών να αρχίσουν την άκρως αποπροσανατολιστική και προσβλητική για τα θύματα της κακοκαιρίας κουβέντα ότι ο λαός είναι συνυπεύθυνος για την τραγωδία στη δυτική Αττική λόγω των "αυθαιρέτων" που χτίζει μπαζώνοντας το ρέμα. Για να δούμε όμως τα αίτια και τι πραγματικά γίνεται:
    Τα καιρικά φαινόμενα τέτοιου είδους καθως και φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί ανήκουν στην κατηγορία των φαινομένων τα οποία δεν μπορείς να προβλέψεις μακροπρόθεσμα τον ακριβή τόπο, χρόνο και την ένταση στα οποία αυτά θα συμβούν. Είναι φαινόμενα τα οποία ξεκινούν και εκτονώνονται σε πολύ συγκεκριμένο και συμπιεσμένο χρονικό διάστημα και αφορούν την εκτόνωση είτε φορτίων, είτε βαρομετρικών τα οποία έρχονται και φεύγουν ανάλογα με το φαινόμενο. Συνεπώς καταρρίπτεται η θεωρία περί προβλέψεων ανά εποχή και της οριοθέτησης τους σε στενά χρονικά πλαίσια. 
    Η άκρως αντιεπιστημονική και γεμάτη αντιφάσεις αυτή θεωρία που μεταδίδεται από "επιστήμονες" του είδους περί προβλέψεων και δήθεν κατανομής της προστασίας ανάλογα την περιοχή, φανερώνει την εξυπηρέτηση των σκοπών του μεγάλου κεφαλαίου που αφήνει στο έλεος των θεομηνιών φτωχές εργατογειτονιές και θωρακίζει μόνο το σπίτι και το περιβάλλον του αστού. Αλλά πως να μπουν στην ημερήσια διάταξη έργα τα οποία δεν αποφέρουν κέρδη διπλά και τρίδιπλα σ' αυτόν που τα κατασκευάζει; Πώς να οργανώσεις ένα πλήρες και σωστό οικιστικό σχέδιο στο νομό Αττικής για την ασφαλή στέγαση του κόσμου όταν το μόνο που περιλαμβάνει ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι αναπλάσεις επί αναπλάσεων, ανάπτυξη τουριστικών θερέτρων όπου ο λαός δεν τα βλέπει ούτε με το κυάλι και διαμόρφωση εμπορικών ζωνών και εμπορικών κέντρων; 
    Η κερδοφορία των κατασκευαστικών ομίλων που εξυπηρετείται από την εκάστοτε κυβέρνηση θάβει στη λάσπη την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η ουσιαστική προστασία των λαϊκών νοικοκυριών μόνο μέσα από κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία θα επιτευχθεί, καθώς λειτουργεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, και γι' αυτήν την οικονομία και την κοινωνία παλεύει και φωνάζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: