Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Xωρίς αυταπάτες

Χωρίς αυταπάτες πορευόμαστε προς τις εκλογές. Αυτή τη φορά ,κυριολεκτικά , όλα είναι γνωστά σε όλους. Στις  περασμένες εκλογές οι προειδοποίησεις του ΚΚΕ έπεσαν στο κενό. Θυμάμαι τα ανθυπομειδιάματα  βλέποντας τις αφίσσες  που προειδοποιούσαν για τη λαίλαπα που ερχόταν. Τώρα πλέον δεν κρύβουν τα λόγια τους. Οι ίδιοι μας λένε τι ακριβώς μας περιμένει. Ξέρουμε. Αυτή τη φορά ισχύει το.... "μετά τη απομάκρυνση από την κάλπη κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται". Άρα η φυλή των "κοψοχέρηδων" μάλλον θα πρέπει να εξαφανιστεί. 
Διαβάστε λοιπόν τις  προτάσεις τις κ. Λαγκάρντ. Το ΚΚΕ δεν χρειάζεται , πιστεύω, να αναλύσει , να εξηγήσει τίποτα πάνω σε αυτά. Τα λέει η ίδια καθαρά και ξάστερα.
Το ίδιο καθαρή και ξάστερη πρέπει να είναι και η απάντηση. 
Τρομοκρατήστε τους! 
Κάντε τους να χάσουν τον ύπνο τους! 
Ξέρετε πως! 
Ξέρετε τι φοβούνται!
ΚΚΕ!

Αναδημοσίευση από ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Την κρισιμότητα της εφαρμογής επώδυνων μέτρων στην Ελλάδα «με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη τόσο σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό», προκειμένου να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, υπογράμμισε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ABC 7.30 Report.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ είπε πως απαιτείται «πολιτική και κοινωνική αποδοχή, στήριξη των εφαρμοζόμενων μέτρων, προκειμένου να καταστεί η χώρα πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη και να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συνειδητή στάση εκ μέρους των ιθυνόντων να βάλουν σε μία τάξη τα δημόσια οικονομικά».
Ερωτηθείσα για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, περιορίζοντας συνεπακόλουθα και τις εισφορές και τα έσοδα για το κράτος, η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα για αύξηση των εσόδων του κράτους από την είσπραξη φόρων (σ.σ. πάταξη φοροδιαφυγής)».
Συγκρίνοντας τον κατώτατο μισθό της Ελλάδας με αυτούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, είπε ότι «είναι μεγαλύτερος κατά 50% απ' ό,τι στην Πορτογαλία, 17% απ' ό,τι στην Ισπανία και πολλαπλάσιος απ' ό,τι σε άλλες χώρες όπως η Κροατία». Η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, κατέληξε.
Ερωτηθείσα εάν θα ήταν πιο απλό να είχε η Ελλάδα το δικό της νόμισμα, την αξία του οποίου θα υποτιμούσε, ώστε να βγει από την κρίση, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι «όπως και στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μπορούν οι χώρες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προχωρήσουν σε υποτίμηση, τρόπον τινά, με το να μειώσουν το εργασιακό κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: