Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε 5μελή οικογένεια

Τέτοιες ενέργειες είναι ίσως η  καλύτερη απάντηση στους ΣΥΡΙΖΑίους όταν μιλούν για αφελείς προτάσεις του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων. «Μα είναι δυνατόν να ζητάς μέτρα για την ανεργία από μια κυβέρνηση που εφαρμόζει τις συμφωνίες κατεδάφισης της κοινωνίας, με διάλυση όλων των εργασιακών σχέσεων και ύφεση που θα διαρκέσει αν δεν τους σταματήσουμε για 10 χρόνια; Τι νόημα έχει η πρότασή σας;» αναφωνούσε η ΑΥΓΗ.
  Σύμφωνα με αυτή τη λογική περιμένουμε  να πάρει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος. Να ανατρέψουμε την "μνημονιακή" κυβέρνηση και βλέπουμε. Για να δρομολογηθούν όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν εκλογές πρώτα. Ως τότε αρκούμαστε στην εποικοδομητική αντιπολίτευση.
Και οι στοιχιώδεις βιολογικές ανάγκες που δεν μπορεί πλέον να καλύψει η λαϊκή οικογένεια; Το ρεύμα που δε έχει; Τα τρόφιμα που δε φτάνουν; Τα σχολικά που δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι παιδικοί σταθμοί που δεν υπάρχουν;..κλπ. Είναι αφέλεια να διεκδικείς , να αγωνίζεσαι, να καλυφθούν άμεσα οι στοιχειώδεις ανθρώπινες ανάγκες; Όλες αυτές οι ανάγκες θα τις καλύψει η εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ  με οδηγό το ευρώ και την ΕΕ; Αυτό δεν είναι απλά αφέλεια είναι  σκόπιμη υποδούλωση της εργατικής τάξης στις επιδιώξεις του κεφαλαίου . Είναι έγκλημα 

«Να σηκώσουμε τη γειτονιά στο πόδι. Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», 
Την επανασύνδεση ρεύματος μιας 5μελούς οικογένειας που ζούσε επί δύο μήνες στο σκοτάδι πέτυχε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στη Ζάκυνθο, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στη ΔΕΗ της περιοχής. Η ΔΕΗ, μάλιστα, ζητούσε το 20% του ανεξόφλητου λογαριασμού προκειμένου να γίνει διακανονισμός, κάτι το οποίο ήταν αδύνατο εξαιτίας του μεγάλου ποσού που έπρεπε να καταβληθεί ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.
Αλλωστε, όπως επισημαίνει η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, με σχετική ανακοίνωσή της, «το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι μια πενιχρή σύνταξη ηλικιωμένου, με την οποία προσπαθούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τον τσουχτερό λογαριασμό που ήρθε στην οικογένεια».
Και τονίζει: «Είναι καθαρό ότι το επόμενο διάστημα τέτοια φαινόμενα θα ενταθούν, αφού η εφαρμοζόμενη πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ εξαθλιώνει με γρήγορους ρυθμούς την εργατική λαϊκή οικογένεια, προκειμένου να μεταφέρει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.
Η δράση του ΠΑΜΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, αποδεικνύει και στο νησί μας ότι με την οργάνωση της ίδιας της εργατικής τάξης, ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Εχει σημασία οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες να πιστέψουν στη δύναμή τους. Η κάθε γειτονιά, το κάθε χωριό να γίνει κάστρο αντίστασης. Να μην επιτρέψουμε σε κανένα συνεργείο της ΔΕΗ, ή εργολάβου, να κόψει το ρεύμα. Να σηκώσουμε τη γειτονιά στο πόδι. Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...