Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

« Κι εγώ πεινάω, θα πεθάνω αν δεν φάω κάτι»

Οι μεγάλες αλήθειες περιγράφονται με απλά λόγια ή φανερώνονται μέσα από σκληρές εικόνες. Την ώρα λοιπόν που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας καταδικάζεται σε πλήρη εξαθλίωση, όπως το παρακάτω ρεπορτάζ περιγράφει, κάποιοι βρήκαν αντίπαλο , βρήκαν θύματα  και τα έριξαν στα λιοντάρια για να αλαλάζει το ψωραλέο και παραληρόν  πλήθος. Οι "λαθρομετανάστες" είναι το πρόβλημα για όλα. Δε θα επεκταθώ στο θέμα γιατί τα περισσότερα blog  το κάλυψαν επαρκέστατα. Όμως για πείτε μου άθλια φασιστοειδή και λοιπά οστρακοειδή και μαλάκια, η παρακάτω εικόνα θα αλλάξει με το πογκρόμ εναντίον των μεταναστών;

 

Τις μεγάλες διαστάσεις που αρχίζει να παίρνει και στη Χίο το πρόβλημα της κοινωνικής εξαθλίωσης από την οικονομική κρίση, καταδεικνύει το περιστατικό της κλοπής «του καροτσιού για τα σισίτια της εκκλησίας» που άφησε αποσβολωμένους τους πελάτες γνωστού σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Νοσοκομείου.
Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, είδαν ξαφνικά έναν εξαθλιωμένο μεσόκοπο άνδρα να εισβάλλει και να αρπάζει το καλάθι, που δεν είχε μέσα και πολλά πράγματα. Κάποιοι υπάλληλοι που προσπάθησαν να αντιδράσουν δεν τα κατάφεραν, ενώ οι πελάτες τον άφησαν να φύγει αφού συγχύστηκαν από την πραγματικά άθλια κατάσταση του, αλλά  και από την απάντηση που έδωσε όταν κάποιος από το κατάστημα τον παρακάλεσε να το αφήσει γιατι προοριζόταν για τα σισίτια των απόρων που φροντίζει η Ιερή Μητρόπολη Χίου.
« Κι εγώ πεινάω, θα πεθάνω αν δεν φάω κάτι», ήταν η απάντηση του σε παρακλητικό τόνο, που αφόπλισε όσους ήταν έτοιμοι να του κλείσουν το δρόμο.
Ο άγνωστος, έχοντας πάρει αγκαλιά το καρότσι, εξαφανίστηκε σπρώχνοντας τον κόσμο που έμπαινε την ίδια στιγμή στο κατάστημα. 
Οι περισσότεροι από τούς αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού δήλωσαν συγχυσμένοι, όχι μόνο από το περιστατικό, αλλά από την εξαθλιωμένη εικόνα του άνδρα και τόνισαν ότι δεν τον εμπόδισαν γιατί συγκλονίστηκαν και από τον πειστικό και παρακλητικό τρόπο με τον οποίο τους κοίταζε. Εικόνα που έδειχνε άνθρωπο που υπέφερε όχι μόνο από την πείνα, αλλά και από την πράξη που αναγκάστηκε να κάνει.
Πηγή: politischios.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζεις και antinews;

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Διαβάζω πολλά μπλογκ. Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

gamieste oloi!!!

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

Δε σβήνω το σχόλιο σου για να βλέπουν όλοι πόσο άνανδροι είστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Οι ιδεολογικοί σου πρόγονοι, στην κατοχή, φόραγαν την κουκούλα σήκωναν το χέρι και κατέδιδαν τους αγωνιστές. Εσύ φοράς την κουκούλα της ανωνυμίας και βρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΡΑΤΗ

Του καβγά τα παραμύθια κρύβουν πάντα την αλήθεια...

Κι η αλήθεια που με τίποτα δεν κρύβεται, είναι ότι στη θέση αυτού του δύστυχου στη Χίο, βρίσκονται ήδη πολλοί σ' όλην την Ελλάδα.

Το δράμα όμως δεν σταματά εδώ. Θα συνεχιστεί με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς. Ήδη είμαστε κάπου 2.000.000 άνεργοι, και ζωή νά 'χουμε όλο κι αυξανόμαστε...

Ταχιά λοιπόν, θα περάσουμε όλοι οι άνεργοι στην πλήρη εξαθλίωση, αφού ήδη φυτοζωούμε τώρα.

Αν δεν οργανωθούμε λοιπόν στα σωματεία μας (εργαζόμενοι και άνεργοι), αν οι εργαζόμενοι δεν ορργανωθούν στους χώρους δουλειάς, αν δεν οργανωθούμε στις γειτονιές κλπ,
αν εντέλει δεν οργανώσουμε την πάλη μας σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στον εξαπονδρισμό μας,
...μαστίχα Χίου... θα καταλήξουμε στα δόντια τής πλουτοκρατίας.

Κι ευτυχώς δεν είμαστε μονάχοι. Έχουμε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ!!!
Ας θέσουμε λοιπόν ο καθένας τη δύναμη της γροθιάς μας στον οργανωμένο αγώνα τής τάξης μας, (της εργατικής τάξης και των συμμάχων της), μέσα απ' τις γραμμές τού ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, κι έπειτα να δούμε ποιος θα είναι η τσίχλα Χίου... και σε ποιανού τα δόντια...