Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η ΑΥΓΗ και το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Δεν είναι να λείψει κανείς μια μέρα και χάνει τα καλύτερα.
 Μιλάω βέβαια για την αγωνία της Αυγής και κατ' επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ για την μορφή του Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο της Αυγής το φεστιβάλ αποκαλείται "πολιτικό και πολιτιστικό" γεγονός. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το κείμενο και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Η ΑΥΓΗ προστάτης του πολιτικά και πολιτιστικά ορθού δρόμου  του Φεστιβάλ; Έλεος! 
Η άποψή μου είναι ότι αυτό που επιχειρείται και από την συγκεκριμένη εφημερίδα  αλλά και από τον Στάθη  είναι στα πλαίσια της πλαγιοκόπησης του ΚΚΕ με κάθε μέσο. Σε απλά ελληνικά θέλουν απλά να λένε κάτι για το ΚΚΕ για να καλύψουν  τις "πομπές" τους που λέει ο λαός. 
Σε μια περίοδο που ο λαός χρειάζεται όσο τίποτε άλλο το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, οι  οπορτουνιστές  λένε στο λαό  ότι και το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αλλάζει αλλά το κάνει με λάθος τρόπο. Μας καλούν δηλαδή να τους συμβουλευτούμε για το πως θα γίνουμε  σαν τα μούτρα τους; Την απάντηση την πήραν προεκλογικά από τη Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ. Αλλά  όχι δεν πρόκειται γι΄αυτό .Είναι απλώς  ένα πονηρό κλείσιμο του ματιού στους εργαζόμενους, ότι κοιτάτε το ΚΚΕ αλλάζει με λάθος τρόπο εμείς  είμαστε οι ειδικοί στην κολοτούμπα , μην ψάχνεστε εμπιστευτείτε μας.



Σε σχόλιο στην εφημερίδα «Αυγή» με αφορμή τη συμμετοχή γνωστού χιπ-χοπ συγκροτήματος, στις πλούσιες και πολύμορφες εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή”, στις 13-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση, αναφέρει: «Αν πρόκειται για προσπάθεια του ΚΚΕ να πιάσει τον παλμό της νεολαίας, είναι αποτυχημένη…». Αναφέρει επίσης και στίχους τραγουδιών του, όπως το «μαζί μου ασχολείσαι…».
Αφού ασχολήθηκαν μαζί μας, τους θυμίζουμε τα βασικά: το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», είναι από τα μεγαλύτερα νεανικά πολιτικά-πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας, θεσμός που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιείται από την αρχή ως το τέλος με την αυτοθυσία, το μεράκι και την προσπάθεια χιλιάδων μελών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς και φιλοξενούνται δεκάδες εκδηλώσεις, συναυλίες, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες κ.α. Είναι λογικό στις εκδηλώσεις του να χτυπάει ο παλμός της νεολαίας.
Οι κύριοι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν…

Αθήνα 24 Αυγούστου 2012             Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε, βρε, βρε...
Τι ...κόψιμο είν' τούτο που έχει πιάσει το ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα ΑΎΓΗ για την τύχη τού ΚΚΕ και της ΚΝΕ!
...Αφυδάτωση θα πάθουν στο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής τέτοιων σχημάτων στο φεστιβάλ της ΚΝΕ,απο εκεί και μετα όμως καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε αν το ΚΚΕ έκανε αντίστοιχη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ τι θα άκουγε(κολλημένοι,οπισθοδρομικοί,ολα σας φταίνε,οι ΚΝιτισες κυκλοφορούν ακόμα με ταγάρια και αξύριστες κ.ο.κ).Στο δια ταύτα τώρα,ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια κριτική που αρμόζει σε πανελίστες μεσημεριανών εκπομπών καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά,με τον τρόπο αυτό, την πολιτική του ένδοια απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ(κοινώς,αφού δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο ας πούμε αυτό).

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ είπε...

H αλήθεια είναι πως τελευταία δεχόμαστε κριτική από αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από το γελοίο του πράγματος,ίσως σηματοδοτεί το είδος της επίθεσης που θα δεχτεί το κόμμα, από τους οπορτουνιστές

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΛΩΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;
ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑΝΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ..., ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.
ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ...ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ;
ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΑΣΚΑ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΛΠ; ΓΙΑΤΙ;
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ...

arion1955 είπε...

Η πρεμούρα που έχουν για την απόκτηση της κρατικής κουτάλας (εξουσία) ειδικά τώρα που την κουτάλα την έχουν και τα αδελφάκια τους της ΔΗΜΑΡ έχει δημιουργήσει στους Συριζαίους εγκεφαλική παράκρουση και ωθούμενοι και από τους διάφορους σπόνσορες τους (αστικά ΜΜΕ) αγωνίζονται με τακτικές που μόνο πολιτικό κόμμα δεν θυμίζουν αλλά τους διάφορους γραφικούς που μπουρδολογούν στα διάφορα καφενεία μπας και αυγατίσουν τα κουκιά τους..
Ας πάνε τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ στα διάφορα ναρκωφεστιβάλ που συμμετέχουν να τραβήξουν της τζούρες τους για να απολαύσουν τους εικονικούς παραδείσους που τάζουν στον Ελληνικό λαό και αυτός θα τους ανταμείψει κάποια στιγμή με μια θέση σε μια από της κρεμάλες που κάποτε θα στηθούν για αυτούς και τους προκατόχους τους.

modesto είπε...

βρε συ ανωνυμε αυτο που γραφεις ειναι χοντρο, σε ποια περιοχη γινεται αυτο;