Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

... και ο ΣΥΡΙΖΑ


Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα από τα πολλά διαπιστευτήρια που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές της 17ης Ιούνη, ότι θέλει άλλη μορφή διαχείρισης με «πραγματική ανάπτυξη», δηλαδή καπιταλιστική ανάπτυξη, που δήθεν θα ωφελήσει και το λαό. Μάλιστα, σε άλλες συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα μίλησε με θαυμασμό για το «New Deal» του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, και το «αναπτυξιακό πρόγραμμα» του Ομπάμα, της «στήριξης της οικονομίας» το οποίο σημείωνε ότι«λείπει από την Ευρώπη»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» προσπαθεί τώρα σαν τη σουπιά να ρίξει μελάνι και να κρύψει ότι αυτό που προωθεί είναι μια πολιτική που θα επισπεύσει την επαναφορά του κεφαλαίου σε τροχιά ανάπτυξης και θα προσφέρει ψίχουλα στα πλέον εξαθλιωμένα τμήματα του λαού, όπως γίνεται και στις ΗΠΑ ή την ΕΕ με τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων και πεινασμένων που αυξάνονται.
Οσο για το ευφάνταστο ότι ο «Ρ» δεν ξέρει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρισης, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ας ανοίξουν το αρχείο τους από το 2008, τότε που μίλαγαν για «καζινοκαπιταλισμό» και «γκολτεν μπόις», για «κρίση χρέους» και «κακοδιαχείριση» ως και για «ευρωπαϊκή λύση», ή «σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ για να γίνει αυτή κοινωνική». Πάει πολύ σήμερα οι διαχειριστές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να ζητάνε και τα ρέστα από τους κομμουνιστές γιατί παλεύουν να σπάσουν οι αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα περί «ανθρώπινου καπιταλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: