Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Bασανισμός μετανάστη εργάτη στη Μανωλάδα


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταδικάζει την ωμή ρατσιστική βία, το βασανισμό μετανάστη εργάτη στη Μανωλάδα επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του. Αυτή η επίθεση βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πολιτική της κυβέρνησης που εδώ και σχεδόν ένα μήνα επιδίδεται σε επιχειρήσεις απανθρωπιάς σε βάρος μεταναστών, την ίδια στιγμή που η πολιτική της ΕΕ και με το Δουβλίνο 2 είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε στρατόπεδο μεταναστών.
Ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στο ρατσισμό και τις δολοφονικές επιθέσεις. Αυτοί που λιντσάρουν μετανάστες έχουν την ίδια λογική με αυτούς που σήμερα κάνουν τραμπουκισμούς και χτυπούν ντόπιους εργάτες. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστεύει ότι δεν θα έρθει και η σειρά του.
Εκείνο που αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Μανωλάδας είναι ότι η ρατσιστική συμπεριφορά πηγαίνει μαζί με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μάλιστα στη χειρότερη εκδοχή της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κρύβουν την αιτία

Η Δυτική Αττική βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, για τους 16 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι προχτεσινές πλημμύ...