Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Με δανεικά από γνωστούς πληρώνει λογαριασμούς το 38% των Ελλήνων



Τις πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην Ελλάδα καταγράφει έρευνα της ολλανδικής εταιρείας έρευνας αγοράς «Trendbox» για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας «Intrum Justitia».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 57% δύσκολα καταφέρνει να πληρώσει τους λογαριασμούς του μήνα, ενώ ποσοστό 38% δανείζεται από μέλη της οικογένειας και φίλους για να πληρώσει τους λογαριασμούς ή «φορτώνει» τις πιστωτικές κάρτες δημιουργώντας πρόσθετα χρέη.
Συνήθως οι απλήρωτοι λογαριασμοί είναι για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και τηλέφωνο και οι κλήσεις της τροχαίας.
Η ανεργία και η μείωση των μισθών είναι τα κυρίαρχα προβλήματα, όπως επίσης η αύξηση της φορολογίας και οι αυξημένες τιμές των καυσίμων. Οι Έλληνες έχουν πλέον από τους χαμηλότερους βαθμούς αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη αφού το ποσοστό είναι στο 16% όσων αποταμιεύουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα.
Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα εντοπίζονται και σε χώρες που δεν έχουν πληγεί ευθέως από την κρίση όπως η Γερμανία. Πάνω από το 30% των Γερμανών δηλώνουν πως δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με το εισόδημα που διαθέτει. Επίσης σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ουγγαρία πάνω από το 1/3 δηλώνει πως δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις δαπάνες.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: