Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η «εθνική» και «δημοκρατική» κοροϊδία από συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τα περί «εθνικής διαπραγμάτευσης» που με «εθνική ευθύνη» διεξάγει η συγκυβέρνηση για τον «εθνικό στόχο» της εξόδου από την κρίση παπαγαλίζουν βουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Άρα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που «τρέχουν» κι εκείνα που καταφθάνουν είναι για το καλό του λαού, άσχετα αν τα λαϊκά νοικοκυριά χάνουν σε εισοδήματα και δικαιώματα για να επιτευχθεί η «σιγουριά που ζητούν οι νέοι επενδυτές», όπως υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών στη βουλή κάνοντας σαφές πως η διαπραγμάτευση γίνεται για τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων κεφαλαιοκρατών.
Βέβαια πάντα μια κυβέρνηση το «αντιλαϊκό» το βαφτίζει «εθνικό» για να αναχαιτίσει τη λαϊκή οργή, ενώ η εμπειρία απέδειξε πως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κάτι διαφορετικό να πει το ρίχνει στην «προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών».
Ακριβώς αυτό κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το έχει ρίξει στα περί «δημοκρατικής ευθύνης» για να προστατευθούν οι θεσμοί από τις «διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας» της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα «με τη στάση της δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία και για τη λειτουργία των θεσμών» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, στη βουλή.
Και επειδή αυτή η ευθύνη είναι βαριά κάλεσε και άλλες «δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές δυνάμεις» να βοηθήσουν με την ψήφο τους για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση! ΚΙ έτσι να μπορέσει να δώσει σάρκα και οστά στα διαπιστευτήρια Τρίπρα από το Τέξας των ΗΠΑ προς τους επενδυτές και το κεφάλαιο.
Ωμή κοροϊδία με «εθνικό» και «δημοκρατικό» αποπροσανατολισμό από παλιούς και νέους τεχνίτες με πτυχίο Κομισιόν και μεταπτυχιακό ΔΝΤ.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: