Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες - Θετικό το αποτέλεσμα για το ΠΑΜΕ στις εκλογές



Θετικό ήταν το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου 85μελούς Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, οι αρνητικοί συσχετισμοί δεν άλλαξαν και οι δυνάμεις του ρεφορμισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα των δημόσιων υπαλλήλων εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι. Αν από το συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν αποκλείονταν21 σωματεία με πάνω από 100 αντιπρόσωπους, πολλοί από τους οποίους καταγράφονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις θα ήταν τρίτη δύναμη στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και σημαντικά ενισχυμένες, αφού θα είχαν πάνω από 130 αντιπροσώπους.
Για την ανάδειξη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν  694 και βρέθηκαν 693έγκυρα ψηφοδέλτια (842 και 839 το 2010). Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ πήρε91 ψήφους και 11 έδρες, από 96 και 10 έδρες το 2010.
Η ΠΑΣΚ πήρε 174 ψήφους και 22 έδρες (από 376 και 38). Η ΔΑΚΕ 154 ψήφους και 19 έδρες (από 236 και 24). Η «Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 114 ψήφους και 14 έδρες (από 84 και 9). Οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πήραν 68 ψήφους και 8 έδρες (από 43 και 4). Η «ΕΡΓΑΣ - Ταξική Πορεία» πήρε 8 ψήφους και μία έδρα (από τρεις ψήφους και καμία).
Από τις νέες παρατάξεις, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» (Μπαλασόπουλος, προέλευσης ΠΑΣΚ) πήρε 63 ψήφους και οκτώ έδρες, η «Ανεξάρτητη Ενωτική» (ο «πυρήνας» της είναι πρώην ΠΑΣΚ) πήρε 8 ψήφους και μία έδρα και το «Δίκτυο» (ΔΗΜΑΡ) πήρε 10 ψήφους και μία έδρα. Οι υπόλοιπες 3 ψήφοι από τα έγκυρα μοιράστηκαν σε δυο νέες παρατάξεις, που δεν εξέλεξαν έδρα.
Με τις αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου, που σημαδεύτηκε από τον εκφυλισμό των διαδικασιών από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μάλιστα σήμερα η ηγεσία της ΔΑΚΕ, με την ενεργό στήριξη της ηγεσίας της ΠΑΣΚ, απαίτησε να ξανανοίξουν οι κάλπες που είχαν ήδη κλείσει, για να ψηφίσουν μέλη της που είχαν καθυστερήσει! Η ένστασή τους τελικά απορρίφθηκε.
Οι αρχαιρεσίες ξεκίνησαν με την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής και το δικαστικό αντιπρόσωπο να μη δέχεται το πρακτικό απόφασης (!) του συνεδρίου που όριζε τη νομιμοποίηση και συμμετοχή στο Συνέδριο μόνο τριών από τους 20 αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λόγω σωρείας παρατυπιών.
Αντιθέτως, δέχθηκε τον αυθαίρετο ισχυρισμό των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ότι το Συνέδριο νομιμοποίησε το σύνολο των αντιπροσώπων της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας. Ισχυρισμός για τον οποίο δεν υπάρχει σχετικό πρακτικό απόφασης, δεν αποδεικνύεται από τα πρακτικά των εργασιών και δεν υπάρχει καταμετρημένο αποτέλεσμα! Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν ένσταση για αυτή την απόφαση. Επίσης κατέθεσαν ένσταση (έγινε αποδεκτή) για συνταξιούχο που επιχείρησε να ψηφίσει.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: