Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ: Είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα αλλά δεν πάρθηκαν μέτρα!
















Με αφορμή τις πυρκαγιές που κατακαίνε τη Χίο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χίου με ανακοίνωση που εξέδωσε υπενθύμισε πως είχε εισηγηθεί από τον περασμένο Μάρτη την ανάγκη προστασίας των δασών του νησιού, ζήτημα που ποτέ δεν αποτέλεσε θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Και αυτό, αφού τόσο ο δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης (ΠΑΣΟΚ) και ο πρόεδρος του συμβουλίου Ηλίας Κλεισσάς ουδέποτε δέχτηκαν να μπει τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην εισήγηση αναφερόταν πως «επειδή πλησιάζουμε σιγά σιγά στην επικίνδυνη για πυρκαγιές περίοδο και λόγω των μέχρι τώρα βροχοπτώσεων, τα χόρτα στις άκρες των δρόμων - ειδικά στις αγροτικές περιοχές, υπερβαίνουν το ένα μέτρο και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς. Οσο περνάν οι μέρες η κατάσταση θα γίνεται πιο εκρηκτική και πρέπει να δούμε τι μέτρα θα πάρουμε για την πρόληψη και πυροπροστασία». Παράλληλα, ζητούσε να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση «για να προλάβουμε ώστε να μην πάθουμε» και έθετε ζήτημα άμεσης λήψης μέτρων δασοπροστασίας στο δήμο Χίου.
Επίσης, εξέφραζε την αγωνία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάσταση που υπάρχει, την αδιαφορία της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. «Θεωρούμε λοιπόν ότι έγκαιρα πρέπει να παρθούν μέτρα για την πρόληψη, έστω και καθυστερημένα, πριν είναι πολύ αργά. Γιατί τότε η καταστολή και οικονομικά θα στοιχίσει περισσότερο, αλλά και το φυσικό περιβάλλον θα έχει καταστραφεί που η αξία του δεν έχει μέτρο εκτίμησης».
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ζητήσει μέτρα που αφορούν στις κυβερνητικές ευθύνες αλλά και στις δικές του και της Περιφέρειας» για να επανδρωθούν οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό που θα ασχολείται με την πρόληψη, να υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός στα οχήματα του δήμου και των άλλων υπηρεσιών και να ανακαινιστεί και να εκσυγχρονιστεί ο στόλος των οχημάτων της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσία
Πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: